Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Sancțiuni pe bandă pentru Rusia: SUA cer excluderea Rusiei din cadrul Consiliului ONU al Drepturilor Omului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sancțiuni pe bandă pentru Rusia: SUA cer excluderea Rusiei din cadrul Consiliului ONU al Drepturilor Omului

În urma invaziei ruse a Ucrainei, în cursul zilei de marți, secretarul de Stat american Antony Blinken a îndeamnat la o excludere a Rusiei din Consiliul ONU al Drepturilor Omului, , relatează AFP, potrivit news.ro.

„Crimele” rusești în Ucraina „cresc de la o oră la alta”, iar o eventuală victorie a președintelui rus Vladimir Putin nu ar face decât să agraveze criza umanitară, a avertizat Blinken, citat de AFP, Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

„Dacă preşedintele Putin îşi atinge obiectivul declarat de a răsturna guvernul democratic ales în Ucraina, crizele umanitară şi în domeniul drepturilor omului nu vor face decât să se înrăutăţească”, a declarat şeful diplomaţiei americane într-o alocuţiune video rostită în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

În acest sens, el a dat drept exemplu Crimeea, unde a spus că ocupaţia rusă este responsabilă de „execuţii extrajudiciare, dispariţii, tortură şi persecuţia minorităţilor religioase şi etnice”, potrivit EFE.
Blinken:„ Crimele rusești cresc de la o oră la alta”

„Crimele” ruseşti în Ucraina „cresc de la o oră la alta”, cu lovituri asupra unor spitale, şcoli şi imobile de locuit, a spus Blinken.

„Rusia bombardează şcoli, spitale şi zone rezidenţiale, distruge infrastructura esenţială care permite milioanelor de ucraineni să aibă acces la apă potabilă, gaze ca să nu moară de frig, şi la electricitate. S-a tras şi în autobuze cu civili, maşini şi ambulanţe. Rusia face asta în fiecare zi în toată Ucraina”, a denunţat secretarul de stat american, citat de EFE.

El a indicat că o dezbatere urgentă a acestui for asupra Ucrainei este prevăzută pentru joi, când urmează să fie aprobată o rezoluţie depusă de Kiev şi aliaţii săi privind iniţierea unei anchete internaţionale cu privire la încălcări, „pas important pentru asigurarea documentării şi tragerii la răspundere”, potrivit Reuters.

„Trebuie să transmitem un mesaj ferm şi unit că preşedintele (Vladimir) Putin trebuie să oprească necondiţionat acest atac”, a spus el.
Blinken vrea ca Rusia să fie exclusă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

În acelaşi timp, Blinken a sugerat excluderea Moscovei din Consiliul ONU pentru drepturile omului după invazia rusă în Ucraina.

„Este rezonabil să ne întrebăm dacă unui stat membru al ONU, care încearcă să cucerească un alt stat membru al ONU, în timp ce comite încălcări oribile ale drepturilor omului şi provoacă suferinţe umanitare enorme, ar trebui să i se permită să rămână în acest Consiliu”, a întrebat el în alocuţiunea rostită în faţa Consiliului.

Totodată, secretarul de stat a reamintit că represiunea are loc şi pe teritoriul Rusiei, unde mii de persoane au fost reţinute pentru simplul fapt de a demonstra paşnic împotriva invaziei în Ucraina, între care jurnalişti care reflectau aceste evenimente.

Blinken a cerut, de asemenea, respingerea argumentului Rusiei, care anterior, în cadrul aceluiaşi forum, a încercat să justifice incursiunea sa în Ucraina, subliniind că intenţia sa este de a proteja comunitatea rusofonă despre care susţine că este atacată şi umilită, potrivit EFE.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea