Rămâi conectat

Politică Administrație

Sancționarea cetățenilor care cresc animale şi păsări pe raza municipiului, din nou pe ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

O decizie a municipalității din Alba Iulia, mult discutată și criticată pe rețeaua de socializare, în perioada în care a fost supusă dezbaterii publice, va fi supusă, în data de 30 octombrie, aprobării consilierilor locali. Este vorba despre aplicarea unor sancțiuni – între 300 și 500 de lei – pentru creşterea animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie, păsărilor exotice și a porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil, care dețin atestat asupra acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localităţile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.

Proiectul de hotărâre a mai fost propus spre aprobare, în luna iulie, însă consilierii au căzut de acord ca acesta să fie amânat pentru a se face completări. Forma de acum 3 luni nu conținea excepția privind porumbeii.

În fapt, aceste sancțiuni erau și până acum prevăzute într-o Hotărâre de Consiliu Local aprobată în anul 2005, însă într-o formulare care în prezent este depășită de nivelul de dezvoltare la care a ajuns orașul: constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 – 500 de lei ”Creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) ale municipiului, cu excepţia animalelor de companie”.

Potrivit biroului de specialitate din primărie, vechea Hotărâre privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia se modifică din următoarele consideraţii tehnice:

– Dezvoltarea urbanistică a Municipiului Alba lulia cuprinsă în Planul Urbanistic General şi Regulamentul local de urbanism impune interdicţii privind creşterea animalelor şi păsărilor în zona rezidenţială a Municipiului Alba lulia.

– Ponderea mică a crescătorilor de animale şi păsări în comparaţie cu numărul total
de locuitori ai Municipiului Alba lulia şi disconfortul creat de activitatea specifică.

– Riscul de transmitere a bolilor infecţioase şi infecto-contagioase specifice animalelor şi păsărilor precum şi riscul răspândirii zoonozelor.

– Studiile efectuate la nivelul Primăriei Municipiului Alba lulia privind modificările induse în peisajul urban care să concretizeze politica locală privind convieţuirea şi să conducă la implicarea comunităţii şi sectoarelor de activitate la schimbarea mentalităţii.

În expunerea de motive a proiectului se precizează că în perioada de consultare a cetățenilor, nu au fost înregistrate propuneri conform reglementărilor legale în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea