SÂMBĂTĂ: STOP AVORT! Cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru Viaţă”, la Alba Iulia

Sâmbătă, 22 martie, la Alba Iulia are loc cea de-a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă”, manifestare organizată de mai multe asociaţii din oraş care apără viaţa copiilor nenăscuţi şi valorile familiei. Acţiunea se va organiza simultan în mai multe oraşe din ţară, iar tema din acest an este „Adopția, o alegere nobilă”. Pentru albaiulienii care vor să participe, locul de întâlnire este în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, ora 15.00. Traseul „Marșului pentru Viață” începe cu Strada Vasile Goldiș, continuă pe Strada Revoluției 1989, Bulevardul Transilvaniei şi se încheie cu punctul de pornire, Casa de Cultură a Sindicatelor.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane, începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

ELIT

„Practic prin organizarea acesui marș vrem să transmitem un mesaj clar: STOP Avort! Avortul este un păcat. Vrem să promovăm totodată valorile familiei tradiționale, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase”, au transmis organizatorii.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, în preajma sărbătorii „Bunei Vestiri”. Printre oraşele în care se va organiza în acest an „Marșul pentru Viață” se află Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Deva, Galați, Giurgiu, Onești, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Slatina, Târgoviște, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Timișoara și Tulcea.

România se află pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numărul de femei, statistic vorbind. Acesta este mobilul acestei manifestări,  care își propune trezirea conștiinței civice. Tema ediției de anul acesta este adopția, sloganul fiind „Adopția – o alegere nobilă”.

ADEZIUNE PLUS

„Adesea, societatea românească şi-a abandonat copiii şi a abandonat mamele. Spunem despre copii că sunt un dar, o bucurie, că ei sunt viitorul. Dar de viitorul unora dintre ei ne îngrijim prea puțin, iar de al altora chiar deloc.

Adopția este o soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat”, spun organizatorii.

Marșul pentru viață este un eveniment anual, inițiat cu 40 de ani în urmă în SUA, care se organizează din ce în ce mai multe state din Europa și America.  În  Alba Iulia marşul este organizat de Asociaţia „Centru Creștin” Alba Iulia în parteneriat cu  Asociaţia „Mișcarea Evanghelică Oastea Domnului”,Asociaţia „Centrul Iochebed” precum şi alte organizaţii din oraş.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română, sărbătorit la 98 de ani de reprezentanți ai Armatei Române și oficialități

Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română a fost omagiat la împlinirea venerabilei vârste de 98 de ani de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

67 de persoane sancționate de către polițiștii din Alba pentru nerespectarea măsurilor și normelor de protecție împotriva COVID-19. Activățile de verificare ale IPJ Alba continuă

Continuă activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba în vederea verificării modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Nevoie URGENTĂ de donatori la Centrul de Transfuzie Alba: Ce grupe de sânge au stoc insuficient

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba face un apel către cetățenii județului, pentru a dona de urgență sânge, în special cei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Carcotasul 18 martie 2014 at 12:58

V-o apucar Dracii, iar Asociatia Escrocilor in Sutane, plina de poponari notorii „de buda”, tulbura apele „prin intermediari”! Mai nou popii vorbesc in slujbele lor, mai mult de Dracu si de Iad, decat de Dumnezeu!

Larry 19 martie 2014 at 13:57

Nu va e rusine? Nu va obliga nimeni sa avortati, faceti copii cat va tine uterul, dar pe alte femei lasati-le sa aleaga singure! Va doriti cu ardoare sa devenim un stat fundamentalist. Cu mentalitatea voastra, locul Romaniei e in Liga Araba, nu in UE!

ioana 19 martie 2014 at 16:41

Stimata Larry,oare acei copii pot sa aleaga daca se nasc sau nu?Ei nu au nici o sansa sa-si spuna parerea pt ca asa zisa,,mama,,decide ca cel mai bine ar fi sa moara.Cu toata consideratia,gandeste-te bine daca poti tu sa alegi cine sa traiasca si cine sa fie omorat.

Larry 21 martie 2014 at 9:30

Cu toata consideratia, „acei copii” sunt de fapt niste embrioni umani. Nu sunt persoane, e dreptul femeilor sa aleaga daca vor sa duca sarcina la final sau nu.

Ovidiu 23 martie 2014 at 17:47

Larry, ca mândru participant la toate evenimentele de acest gen din Alba Iulia, țin să te informez că prin acest marș încercăm să evităm atât moartea copilului cât și mustrările de conștiință și suferința de care are parte o femeie ce alege să avorteze. Un banner pe care l-am purtat ieri spunea: AVORTUL: 10 MINUTE SĂ ÎL FACI ȘI O VIATĂ SĂ ÎL REGREȚI. Sunt femei care nu își revin niciodată din trauma pe care o cauzează un avort. Unele se trezesc noaptea pt că își aud ”copilașul” plângând, altele intră în depresii de foarte lungă durată, etc. Un ”embrion uman”, așa cum îl numești tu, la vârsta de 3 luni are inimioară ce bate, are creierul format, are două mânuțe și două piciorușe. Tu ai mai multe? Te crezi mai îndreptățită să trăiești? Ne luptăm pentru drepturile omului și ale copilului de zeci de ani, dar primul drept pe care îl are omul e la viață, înainte de dreptul la liberă exprimare, sau la ”libertate în privința orientării sexuale” pentru care sunt atâți bolnavi mental care luptă. Poate vrei să cauți ceva video-uri pe youtube cu avort și să vezi cum fuge bietul copilaș în pântecele ”mamei” și încearcă să se ferească de foarfeca ce îl face bucăți până la urmă ca să poată fi extras. Asta nu e medicină. E crimă!!! Și acești așa ziși medici vor da socoteală în fața lui Dumnezeu și vor suporta consecințele pentru ceea ce fac atât în viața aceasta, cât și în cea viitoare. Ți se pare normal ca o bacterie pe Lună să fie considerată viață, iar un copilaș nenăscut să nu fie considerat o viață?

Comentariile sunt oprite