Rămâi conectat

Ştirea zilei

SÂMBĂTĂ: Romaniţa Iovan face parastas de pomenire pentru Adrian Iovan, la Horea. Slujbă religioasă la locul accidentului şi masă cu sătenii şi prietenii regretatului pilot

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ParastasRomaniţa Iovan şi sătenii din Horea se pregătesc să facă  parastasul de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan ce şi-a pierdut viaţa în tragicul accident din Apuseni, în urmă cu mai bine de o lună de zile. Slujba religioasă va avea loc sâmbătă, 22 februarie, cu începere de la ora 13.00, sus în vârful Petreasa din Apuseni, chiar la locul accidentului şi va fi oficiată de Ioan Costea, preotul bisericii ortodoxe din centrul comunei.  La final se va da o masă  la Căminul cultural din satul Giurgiuţ, unde vor participa toţi cei prezenţi. Potrivit fostului deputat Corneliu Olar, fosta soţie, Romaniţa a declarat că va veni însoţită de un grup de prieteni ai regretatului aviator. De la parastas vor lipsi părinţii Aurei Ion, întrucât sunt plecaţi în Spania.

Accident aviatic Apuseni18Parastasul pentru comemorarea pilotului Adrian Iovan îi va aduna la masă pe toţi sătenii din comuna Horea care au căutat rămăşiţele avionului prăbuşit, cei peste 300 de oameni, rude şi prieteni ai pilotului decedat. Mâncarea va fi pregătită de bucătăresele din comună, pe care Romaniţa Iovan le-a contactat deja. Deşi iniţial s-a anunţat participarea la slujbă a ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, domnia sa are stabilită o altă activitate duhovnicească pentru această zi şi nu poate participa.

În cadrul slujbei va fi pomenită şi Aura Ion, tânăra studentă ce şi-a pierdut viaţa în tragicul accident  alături de pilotul Iovan. Din păcate, familia acesteia nu poate lua parte această comemorare deoarece sunt cu toţii plecaţi peste hotare, în Spania.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Iovan şi-au pierdut viaţa în data de 20 ianuarie, după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. Alţi cinci ocupanţi ai aparatului de zbor, printre care patru medici, au supravieţuit. Avionul efectua un zbor către Oradea, pentru a se face o prelevare de organe.

Sursa foto Romanita Iovan: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea