Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, cu tabelă electronică pe „Cetate”! Duel de consolare, pentru locul 3

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 18.00, pe “Cetate”, arenă ce se bucură de o tabelă electronică se dispută ultimul deby “de Alba” din play-off, meci contând pentru penultima etapă, între conjudețenele CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, aflate la egalitate de puncte (35), pe pozițiile 3 și 4 din ierarhie, și despărțite de golaveraj.

*Antrenorul Iosif Luca dă lovitura de începere!

Cu acest prilej se speră ca noua tabelă electronică, ajunsă azi la Alba Iulia (a doua din Alba, cealaltă fiind la Cugir), să fie inaugurată, lovitura de începere a partidei urmând să fie dată de admirabilul antrenor albaiulian Iosif Luca (a împlinit de curând frumoasa vârstă de 89 de ani), un moment special pentru fotbalul din localitate.

Miza este doar una de consolare, respectiv ocuparea treptei a 3-a a podiumului la final, în condițiile în care ambele formații sunt ieșite din lupta pentru accederea în eșalonul superior. La ultima reprezentație în fața suporterilor, “alb-negrii” au oportunitatea să bifeze cea mai bună clasare din ultimii 7 ani (a mai fost un locul 7 în 2018) de când au revenit, la cerere, pe a treia scenă. De partea cealaltă, cugirenii gustă din paharul dezamăgirii după ce au ratat prezența la barajul de promovare, după doi ani consecutivi în respectiva situație.

Rezultate împărțite între cele două combatante în actualul campionat: în sezonul regular s-au impus gazdele (3-1 la Alba Iulia, 2-0 la Cugir), iar în play-off a fost o remiză pe arena albaiuliană (1-1, în 8 aprilie), respectiv un succes al vizitatorilor sub Drăgana (3-1, în urmă cu două săptămâni) – rezultat care a redus șansele “roș-albaștrilor”. Metalurgistul vine după 3 insuccese la rând, are doar 4 puncte în play-off și un an dezamăgitor (7 puncte în 10 partide). De partea cealaltă, singurul succes unirist în această fază a campionatului a fost cel de la Cugir, totalizându-se 5 puncte în play-off.

Trebuie să câștigăm la ultimul joc în fața fanilor, pentru că ne dorim să terminăm pe locul al 3-lea. Să vedem ce vom reuși pentru că, la urma urmei, vara trecută nimeni nu credea că vom intra în play-off, iar acum am ajuns să ne batem pentru podium”, a spus antenorul Marcel Rusu, care nu poate conta pe spaniolul Madangi (întindere musculară).

De partea cealaltă, problemele de lot sunt mai numeroase: Dohotariu – suspendat, Vitinha – accidentat, Căt. Pop – a renunțat, în plus Udrea, Tîrla, Șaucă sau Selagea nu sunt 100 la sută refăcuți.

Singura motivație a noastră în acest final de campionat este aceea să ne luăm revanșa, să spălăm din rușinea înfrângerii de pe teren propriu contra Unirii Alba Iulia”, a conchis Lucian Itu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea