Rămâi conectat

Actualitate

Salariul minim european ar putea aduce circa 1.000 de lei în plus pentru angajații români: Negocieri la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariul minim european ar putea aduce circa 1.000 de lei în plus pentru angajații români: Negocieri la Bruxelles

Europarlamentarul liberalul Rareș Bogdan a anunțat că miercuri a luat sfârșit o altă rundă de negocieri între Comisia Europeană și Parlamentul European, pe această temă, iar proiectul privind salariul minim european ar urma să stabilească ca nivelul salariului minim „undeva la 50% din salariul mediu la nivelul Europei”.

„Sigur că sunt discuţii privitoare că în Luxemburg nu poate fi acelaşi salariu ca în România sau Bulgaria, pentru că nu e aceeaşi productivitate. Dacă se va impune acest lucru, România nu va mai avea ce să facă, pentru că va deveni lege”, a declarat Rareș Bogdan, într-o intervenție la România TV.

Circa 1.000 de lei în plus pentru angajații români

Politicianul PNL a explicat că dacă directiva va deveni lege, având, astfel, caracter obligatoriu, în România salariul minim ar crește de la suma de 2.550 lei la 3.500-3.600 de lei brut.

„E vorba de coşul zilnic şi de costurile cu coşul zilnic, cu cazarea, cu mâncarea, cu sănătatea, îmbrăcămintea. În cazul în care, până la urmă, ţările nordice vor reuşi să impună acest salariu minim, România nu va avea ce face, numai că, din punctul acesta de vedere, cheltuielile salariale care sunt deja uriaşe în special în sectorul bugetar, vor creşte şi mai mult”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Statele membre vor evalua și raporta asupra gradului de adecvare a salariilor minime statutare și vor putea folosi valori indicative de referință pentru a-și orienta evaluarea gradului de adecvare a salariului minim statutar în relație cu nivelul general al salariilor brute, cum ar fi acele niveluri folosite în mod obișnuit în plan internațional, de 60% din salariul median brut și 50% din salariul minim brut. Aproape toate statele membre UE care au salariu minim statutar (cum este și România – n.r.) se situează sub acest nivel”, se arată într-un amendament depus de Comisia de muncă a PE la proiectul cu pricina.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea