Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salariul minim ar putea să înregistreze o scădere începând cu 1 ianuarie 2024, după ce a fost recent majorat în octombrie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim ar putea să înregistreze o scădere începând cu 1 ianuarie 2024, după ce a fost recent majorat în octombrie

Salariul minim ar putea să înregistreze o scădere începând cu 1 ianuarie 2024, după ce a avut o creștere în luna octombrie, iar peste un milion de români ar putea fi afectați dacă guvernul nu găsește soluții.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Există posibilitatea ca salariul minim să scadă cu 83 de lei începând cu 1 ianuarie, în cazul în care Guvernul nu decide să prelungească facilitarea scutirii de taxe pentru suma de 200 de lei din salariu.

Guvernul este în căutarea unor soluții pentru a preveni o scădere a salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2024.

Salariul minim pe economie a fost majorat în data de 1 octombrie cu 181 de lei în mână, însă există riscul unei scăderi de 83 de lei începând cu 1 ianuarie 2024.

Această situație se datorează faptului că facilitatea de 200 de lei, care constă în scutirea de taxe din salariul minim, ar putea să fie eliminată la începutul anului 2024.

Există două variante în prezent:

Păstrarea facilității menționate, ceea ce pare puțin probabil, deoarece Executivul trebuie să elimine gradual facilitățile fiscale conform angajamentelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform Antena3.
Inițierea unei noi runde de negocieri cu sindicatele și patronatele pentru a majora din nou salariul minim, astfel încât angajații să nu piardă cei 83 de lei din majorarea primită la 1 octombrie.
De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2024, apare o altă schimbare: angajații care au fost plătiți cu salariul minim pe economie timp de doi ani trebuie să beneficieze de o majorare conform legii în vigoare.

În România, aproximativ 1,5 milioane de angajați primesc salariul minim pe economie.

Salariul minim are o valoare brută de 3.300 lei, dar în mână, angajații primesc aproximativ 2.080 lei, sumă pe care statul a decis să o majoreze la 1 octombrie.

Situația posibilă a salariului minim începând cu 1 ianuarie 2024:

  • Salariul minim brut: 3.300 lei brut
  • Facilitate de 200 de lei scutiți de taxe
  • Salariul minim net: 2.079 lei, în prezent
  • Salariul minim posibil din 1 ianuarie 2024:
  • Salariul minim brut: 3.300 lei brut
  • Salariul minim net: 1.996 lei.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea