Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Salarii profesori 2024: Cine sunt dascălii care ar putea primi peste 10.000 de lei brut, începând cu luna iunie. Anunțul Ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salarii profesori 2024: Cine sunt dascălii care ar putea primi peste 10.000 de lei brut, începând cu luna iunie. Anunțul Ministrului Educației

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat rezultatele unei întrevederi cu directorii unităților de învățământ din țară, explicând planurile referitor la noile salarii ale profesorilor, din iunie 2024. Ministrul promite majorări semnificative pentru cadrele didactice, chiar și dascăli care vor câștiga salarii brute de peste 10.000 de lei.

portofel cu bani

Ligia Deca a anunţat noile salarii ale profesorilor. În perioada iunie 2023 – iunie 2024, salariile profesorilor vor înregistra creșteri medii de peste 50%, conform declarațiilor oficiale ale ministrului. Astfel, salariul brut al unui profesor debutant va depăși 6.400 de lei, iar pentru un profesor cu peste 25 de ani vechime și grad didactic I, salariul brut va depăși 10.200 de lei.

Ligia Deca a subliniat că aceste majorări se încadrează într-o creștere medie de 20% în perioada menționată și continuă trendul de creștere înregistrat în anii precedenți. De asemenea, directorii de școli vor beneficia de creșteri de aproximativ 36% față de luna decembrie a anului trecut.

Un exemplu concret dat este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care ar putea ajunge la un salariu brut de 11.484 de lei după majorările din iunie 2024. De asemenea, s-a menționat că aceste salarii pot fi completate cu diverse sporuri.

Citește și: Profesorii, plătiți doar cu promisiuni: Vor beneficia de finanțare pentru navetă începând cu anul scolar 2025-2026. Condiții

„O să dau doar câteva exemple, poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%.

Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a declarat Ligia Deca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea