Rămâi conectat

Actualitate

Salarii mărite pentru angajaţii din Sănătate şi asistenţii sociali care au sub 1.500 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Finanţelor a ajuns la un acord cu reprezentanţii Sanitas pentru creşterea cu 10%, în două etape, a salariilor angajaţilor din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali situate sub plafonul de 1.500 de lei, după cum a anunțat, vineri, ministrul Ioana Petrescu, citată de MEDIAFAX.

Împreună, am stabilit patru puncte esenţiale şi am semnat un proiect de acord de colaborare între Sanitas şi Ministerul Finanţelor Publice, astfel Ministerul Finanţelor Publice va susţine creşterea salariilor angajaţilor de specialitate medico-sanitară din sistemul public de sănătate şi ale asistenţilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei, în două etape, după cum urmează: în prima etapă, începând cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salarială de 5%, iar în a doua etapă, începând cu 1 martie 2015, se va aplica o nouă majorare salarială, cu încă 5%„, a declarat ministrul după întâlnirea avută la sediul ministerului cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sanitas.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) estimează că de această majorare salarială vor beneficia aproximativ 126.000 de angajaţi din sistemul public sanitar şi de asistenţă socială.

În aceste condiţii, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, după discuţiile de la MFP, că renunţă la proteste.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea