Rămâi conectat

Actualitate

S-a VOTAT contractarea unui împrumut de peste 73 de milioane de lei, pentru municipiul Sebeș: Ședință de Consiliu Local, încheiată cu părăsirea sălii de mai mulți consilieri

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-a VOTAT contractarea unui împrumut de peste 73 de milioane de lei, pentru municipiul Sebeș: Ședință de Consiliu Local, încheiată cu părăsirea sălii de mai mulți consilieri

Ședința de Consiliu Local al municipiului Sebeș de astăzi, 22 noiembrie, s-a desfășurat într-o atmosferă mai încordată pentru consilierii locali, din cauza unui proiect de hotărâre.

Mai exact, proiectul privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 73.526.175,67 lei, necesară pentru finanțarea mai multor proiecte din oraș, i-a împărțit pe aleși în mai multe tabere.

De asemenea, conform aceluiași document, pentru a putea efectua aceste lucrări de investiții într-un termen scurt, se identifică posibilitatea contractării unui împrumut cu o valoare de maximum 73.526.175,67 Iei, cu o maturitate de maximum 12 ani.

Contractarea unui împrumut pe termen lung asigură accelerarea dezvoltării locale. Proiectele de investiții prioritare vor fi realizate în avans, iar investiția va aduce beneficii în scurt timp comunității locale.

Rambursarea capitalului împrumutat în rate egale pe perioada de maturitate va consacra echitatea între generații, respectiv principiul conform căruia „cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el”.

Prin utilizarea unei linii de finanțare cu trageri multiple pot fi realizate reduceri semnificative ale costurilor de finanțare. Astfel, instrumentul financiar propus comportă costuri reduse față de costurile implicate de un credit bancar obișnuit.

Contactat de ziarulunirea.ro, președintele organizației municipale PSD Sebeș, Radu Cristian, a declarat că s-a urmărit adoptarea unui amendament, inițiat de consilierii locali social-democrați, prin care se solicită amânarea votului asupra acestei hotărâri, în vederea organizării unei dezbateri publice, împreună cu locuitorii din Sebeș, asupra acestei decizii.

„Ei sunt singurii care ne pot solicita contractarea unui asemenea credit”, a mai transmis Radu Cristian, pentru ziarulunirea.ro.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, consilierii locali PSD Sebeș au părăsit sala în semn de protest, după ce amendamentul propus de aceștia ar fi fost refuzat de a fi supus la vot.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea