Rămâi conectat

Sport

S-a încheiat sezonul competiţional la schi alpin: CSŞ Câmpeni, rezultate notabile la campionate naţionale şi primele medalii internaţionale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sezonul competiţional 2016 la schi alpin a luat sfârşit, iar sportivele CSŞ Câmpeni au înregistrat rezultate notabile la campionatele naţionale, obţinând şi primele medalii din istoria clubului la un concurs internaţional.

Bilanţul este unul bogat pentru CSŞ Câmpeni, care a strâns 11 clasări pe locul întâi, şase poziţii secunde, 5 locuri trei, plus alte două locuri trei la un concurs internaţional, în Bulgaria, o premieră, având trei sportive pe podium în aceeaşi probă, la Campionatele Naţionale ale Cluburilor Sportive Şcolare, plus adjudecarea Cupei României la categoria junioare.

Şi haideţi să trecem în revistă performanţele schioarelor din Munţii Apuseni în această perioadă, una extrem de prolifică. Campionatele Naţionale ale României la juniori şi seniori s-au desfăşurat la Transalpina (judeţul Hunedoara), competiţia având patru probe: slalom, slalom uriaş, combinată alpină şi super combinată alpină. La categoria junioare toate probele au fost câştigate de Ciocănel Raluca (CSŞ Câmpeni), care după această reuşită şi-a adjudecat şi Cupa României, la respectiva categorie. De asemenea, Copoţ Bianca s-a clasat pe poziţia a 4-a în proba de super combinată. La senioare, Ciocănel Raluca a terminat pe locul secund la slalom, locul secund la slalom uriaş, locul doi la combinată şi locul doi la super combinată. Copoţ Bianca a încheiat pe locul 9 în proba de slalom, locul opt la slalom uriaş, locul şase la combinată şi locul şapte la super combinată. Sportiva Kis Timea a obţinut un loc 5 în slalomul de seniori, însă, din păcate, nu a putut lua startul la concursurile de juniori, suferind o accidentare în a doua zi de concurs.

*Ciocănel Raluca, clasări pe podium în Bulgaria

Pe plan internaţional, Ciocănel Raluca (CSŞ Câmpeni) şi-a trecut în palmares două clasări pe podium la un concurs desfăşurat la Bansko, în Bulgaria, locul al treilea în proba de slalom uriaş, urmat de aceeaşi clasare în proba de slalom, competiţia reunind la start câteva zeci de concurente din 12 ţări. „Este o reuşită frumoasă şi în acelaşi timp o surpriză pentru noi. Abia revenită după o lungă perioadă de inactivitate, din cauza unei accidentări, Raluca a concurat precaut, pentru a se menaja puţin, deoarece sezonul care urmează avem în vedere o serie de calificări la marile competiţii mondiale, asta dacă vom beneficia de bugetul necesar. Cu toate acestea, am reuşit primele clasări pe podium la un concurs internaţional şi sperăm ca în viitor acestea să fie din ce în ce mai multe. Luna trecută sportivele au luat startul la mai multe întreceri în Slovacia şi Polonia, având clasări în primele 20 de locuri ale ierarhiei”, a declarat Tiberiu Tanţoş, antrenorul sportivelor.

Pentru sezonul competiţional viitor obiectivele clubului CSŞ Câmpeni, sunt foarte ambiţioase: cel puţin o calificare la Campionatele Mondiale de Juniori din 2017, calificarea sportivei Ciocănel Raluca la Campionatul Mondial de la St. Moritz de anul viitor, dar şi prezenţa la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, din 2018.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea