Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

S-a „împăcat” cu victima sa: Cum a scăpat un cunoscut interlop din Alba Iulia de un dosar penal care l-ar fi putut duce după gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
S-a „împăcat” cu victima sa: Cum a scăpat un cunoscut interlop din Alba Iulia de un dosar penal care l-ar fi putut duce după gratii

Un cunoscut interlop din Municipiul Alba Iulia a scăpat, comițând încă o infracțiune, de un dosar penal care ar fi putut să îi aducă o condamnare cu executare. Ar fi falsificat o carte de identitate și s-a „împăcat” la notar cu o victimă falsă a sa.

Personajul principal al acestei poveşti incredibile este George Virgil Alin Dura, zis Dragonu, de 31 de ani, cunoscut în lumea interlopă locală ca fiind unul dintre cei mai prolifici traficanţi de cannabis din Alba Iulia.

Acesta este în prezent în arest preventiv într-un dosar în care este trimis în judecată pentru trafic de droguri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dragonu a fost trimis, iniţial, în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, precum şi o infracţiune de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Instanţa de fond a dispus în iulie 2016, printre altele, condamnarea la pedeapsa de 9 luni închisoare, iar în final executarea pedepsei rezultante de 1 an 5 luni şi 428 zile închisoare, plus 5.200 lei amendă penală.

Victima interlopului s-a trezit în februarie 2017 că s-ar fi împăcat cu acesta la Curtea de Apel, deşi refuzase permanent să fie de acord cu retragerea plângerii.

A depus o nouă plângere la Poliţie împotriva agresorului său şi a notarului public care a legalizat o aşa-zisă declaraţie a sa conform căreia şi-ar fi retras plângerea formulată împotriva lui George Dura.

Cum a operat infractorul

Infracţiunile au fost descoperite după închiderea cauzei prin împăcarea părţilor, iar autorul s-a ales cu un nou dosar penal, în care a primit la Judecătoria Alba Iulia închisoare în regim de detenţie.

Cercetările au scos la iveală faptul că George Dura a determinat un ”autor necunoscut”, persoană care nu a putut fi identificată de anchetatori, să falsifice cartea de identitate a victimei sale din dosarul penal, căruia i-a pus la dispoziţie datele acesteia.

Ulterior, a determinat o altă persoană rămasă necunoscută de sex masculin să se prezinte în faţa notarului public şi să susţină în mod mincinos că este partea vătămată din cauza penală aflată pe rolul instanţei. Prin utilizarea cărţii de identitate falsificată, bărbatul ”necunoscut” a semnat o declaraţie prin care şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Declaraţia a fost autentificată în faţa unui notar public pe data de 13 octombrie 2016, de faţă fiind cei doi protagonişti: Dragonu şi falsa sa victimă.

În 17 octombrie 2016, bărbatul a predat declaraţia notarială avocatului său care a depus-o la dosarul cauzei aflat la Curtea de Apel Alba Iulia. În baza acestui înscris instanţa de apel a dispus încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Acesta se împăcase anterior cu alte două victime ale sale şi avea nevoie de retragerea plângerii şi din partea celei de-a treia victime. Pentru că tânărul bătut a refuzat să se împace, chiar în schimbul unei sume de bani, Dragonu a găsit această metodă ilegală de a scăpa pe moment de închisoare.

Condamnat pentru cinci infracţiuni

”Starea de fapt astfel cum a fost reţinută rezultă din declaraţia persoanei vătămate care a negat că şi-ar fi retras plângerea penală prealabilă formulată faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, precum şi că s-ar fi prezentat în faţa notarului public în data de 13.10.2016. Persoana vătămată a arătat că a solicitat, în cursul urmăririi penale în dosarul de fond, comunicarea actelor de procedura la adresa din localitatea Vinerea, adică la adresa bunicii.

Întrucât nu a primit nicio citaţie la adresa indicată, i-a solicitat bunicii să facă demersuri pentru a afla în ce stadiu procesual se află dosarul de fond cu privire la fapta de lovire. În acest context, i-a fost comunicată decizia penală din data de 18.10.2016 a Curţii de Apel Alba Iulia, în care, printre altele, se menţiona încetarea procesului penal faţă de inculpatul (…) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe raportat la retragerea plângerii prealabile a persoanei vătămate. Persoana vătămată a mai precizat că în data în care se reţine că s-ar fi prezentat în faţa notarului public, a participat la ziua mamei sale de naştere împreună cu alte rude”, se afirmă în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Magistratul a completat că, ştiind că declaraţia notarială conţine menţiuni necorespunzătoare adevărului, George Dura a folosit-o în vederea producerii de consecinţe juridice.

”Inculpatul a acţionat cu intenţie directă calificată prin scop deoarece a avut reprezentarea consecinţelor faptei sale, iar din ansamblul probator administrat în cauză rezultă că inculpatul nu doar a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei, dar a şi urmărit producerea acestuia, respectiv dispunerea de către instanţa de judecată a soluţie de încetare a procesului penal în baza înscrisului falsificat”, se mai afirmă în hotărâre.

Urmarea a fost condamnarea acestuia la pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a cinci infracţiuni: instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals privind identitatea, instigare la fals în declaraţii şi complicitate la fals intelectual. Cauza a ajuns la Curtea de Apel, unde va fi luată în discuţie în octombrie 2021.

Dragonu este o cunoştinţă mai veche a procurorilor DIICOT, fiind cercetat în urmă cu mai bine de 10 ani în celebrul dosar „Prostituate pentru VIP-uri”. În 2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare după ce şi-a recunoscut faptele. Într-o altă cauză a fost condamnat în octombrie 2020 la pedeapsa de 5 ani şi 260 de zile de închisoare pentru trafic de droguri. Şi acest dosar se află pe rolul Curţii de Apel unde va fi pronunţată hotărârea definitivă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Salariilor românilor ar putea CREȘTE de la 1 ianuarie 2023: Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Salariilor românilor ar putea CREȘTE de la 1 ianuarie 2023: Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Salariile angajaților din România ar putea crește începând cu 1 ianuarie 2023, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Pentru pensii încă nu există o dată stabilită, dar a explicat că și majorarea acestora este o necesitate pentru România.

”Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi.

Cu privire la majorarea pensiilor, ministrul spune că nu există încă o dată stabilită.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Este o necesitate. Pensiile sunt încă foarte mici în România. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo. Lupta mea teribilă pe care o voi continua atât timp cât voi avea susținerea președintelui Marcel Ciolacu și a întregului PSD, este această luptă de discutare și de renegociere a PNRR”, a mai spus ministrul Budăi, la Antena 3.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor

Posesorii de mașini electrice din municipiul Alba Iulia și nu numai, se bucură începând din această zi de prezența a trei stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice.

Astăzi a fost inaugurată prima stație, mai exact cea din Piața Alessandria, din centrul municipiului Alba Iulia, peste drum de Inspectoratul Județean de Poliție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stațiile au două locuri de parcare vopsite cu verde, unde autoturismele vor putea staționa pe timpul reîncărcării. De asemenea stația are două tipuri de încărcătoare rapide, pentru mașinile europene sau americane și pentru cele asiatice. Cu încărcarea rapidă timpul de așteptare este de circa 50 de minute, iar cu încărcarea lentă durata este de aproximativ 5-6 ore.

„Astăzi inaugurăm prima stație dintr-un lot de trei stații care vor fi puse în funcțiune. Nu ne vom opri aici, am depus acum două săptămâni un proiect pentru încă 15 stații, iar prin PNRR vom avea posibilitatea să accesăm bani pentru încă 30. Dacă vom reuși să avem în Alba Iulia 30-40 de stații de încărcare, cred că infrastructura este asigurată pentru viitoarele mașini electrice pe care sper că le vor cumpăra și persoanele fizice și juridice.

Curentul pentru aceste stații este plătit deocamdată din banii municipalității, deci încărcarea este gratuită. Probabil pe viitor va fi și un mod de taxare, însă mai ales că banii sunt din finanțări europene nerambursabile, ne dorim să fie un mod de încurajare pentru trecerea de la motoarele clasice la cele electrice”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Unde sunt amplasate cele 3 stații de încărcare

Stația de reîncărcare nr. 1 este amplasată pe Stradă Livezii (în apropiere Mall Alba lulia, alimentată cu energie electrică din PTZ 1 (Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

Stația de reîncărcare nr. 2 este amplasată în Piața Alessandria, alimentată cu energie electrică din PTZ 26. Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

Stația de reîncărcare nr. 3 este amplasată pe Bulevardul Revoluției 1989 (lângă parcul Bisericii, de pe Stradă Vasile Goldiș în intersecție cu Bulevardul Revoluției 1989) alimentată cu energie electrică din PTZ 78.Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Moment inedit la Festivalul Roman Apulum 2022: Președintele CJ, Ion Dumitrel și primarul Gabriel Pleșa, concurs de tir cu arcul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| Moment inedit la Festivalul Roman Apulum 2022: Președintele CJ, Ion Dumitrel și primarul Gabriel Pleșa, concurs de tir cu arcul

Astăzi a avut loc festivitatea oficială de deschidere a a Festivalului Roman Apulum 2022. La ceremonie au fost prezenți și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pe lângă alte oficialități ale județului.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

Cei doi au primit lecții de tir cu arcul și au făcut un concurs amical de tras la țintă. Niciunul nu a nimerit inamicul, însă s-au descurcat onorabil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul Roman Apulum continuă şi astăzi la Alba Iulia, în prim-planul manifestărilor aflându-se luptele de gladiatori, prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante, ateliere militare și meșteșugărești, dansuri antice și parada cu torțe care închide a doua zi a evenimentului.

PROGRAM SÂMBĂTĂ 13 AUGUST

11.00 – 11.20 Ceremonia oficială de deschidere a festivalului
Esplanada Catedralei Romano Catolice

11.20 – 11.30 Parada legionarilor romani și a războinicilor daci
Esplanada Catedralei Romano Catolice și Strada Mihai Viteazul

11.30 – 21.00 Tabăra antică-ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antica, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

12.00 – 13.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

18.30 – 20.00 – Prezentări și demonstrații militare comune ale trupelor participante: Tomis (Constanta); Historia Renascita (Pitesti); Veteres Milites (Sibiu); Omnis Barbaria (Baia Mare); Terra Dacia Aeterna (Cluj-Napoca); Legio I Italica (Svishtov, Bulgaria); Dacii Petrodavei (Piatra Neamț), Garda Apulum (Alba Iulia)
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.00 – 20.45 – Dansuri antice – Magna Nemesis, Venatrix și Nimfele Daciei
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

20.45 – 21.45 – Lupte de gladiatori – Ludus Ursus și Ludus Apulensis
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

21.45-22.00 – Parada cu torțe
Strada Mihai Viteazul


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea