Rămâi conectat

Societate

S-a deschis Centrul de Resurse „Dynamis” la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Federaţia Filantropia împreună cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia au deschis Centrul de Resurse Dynamis, în cadrul proiectului „FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social” (POSDRU/93/3.3/S/6227), cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013. Evenimentul festiv a fost găzduit la Hotel Parc şi a fost onorat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. De asemenea, la lansare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Patriarhiei Române, ai Federaţiei Filantropia, ai autorităţilor locale, precum şi ai partenerilor şi colaboratorilor. Proiectul FORTE, implementat de Federaţia Filantropia împreună cu Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (IFI) şi Global Commercium Development începând din septembrie 2010, are drept scop dezvoltarea capacităţii organizaţionale a Administraţiei Patriarhale şi a nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel naţional.
Astfel, a fost realizată o evaluare sistematică, obiectivă şi profesională a capacităţii organizaţionale şi a livrării de servicii sociale a celor nouă eparhii şi, în funcţie de rezultatele acesteia, proiectul propune o intervenţie structurată pentru sprijinirea dezvoltării lor. În acest sens vor fi înfiinţate nouă centre de resurse în cadrul cărora vor lucra consultanţi pregătiţi în proiect. Unul dintre acestea este Centrul Dynamis al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia care, cu o echipă extinsă formată din 10 persoane specializate în diverse domenii, propune elaborarea şi implementarea unor programe de formare şi de dezvoltare personală având ca obiectiv îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor din cadrul structurilor instituţionale naţionale, regionale şi locale, astfel încât Patriarhia Română să acţioneze ca un partener mai eficient, mai transparent şi sustenabil în domeniul incluziunii sociale. Centrul Dynamis oferă programe de dezvoltare personală, facilitând adevărate procese de explorare personală (a nevoilor, a trăirilor, a abilităţilor, a motivaţiilor etc.), conştientizarea şi acceptarea sinelui în vederea transformării, dezvoltării fizice, psihice, emoţionale şi spirituale, şi programe de formare iniţială şi continuă în metode şi tehnici nonformale de educaţie, totul din perspectivă creştin-ortodoxă.
Pentru funcţionarea Centrului s-a încheiat şi un protocol de colaborare la nivel local, în care partenerii sunt: Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia; Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918”; Inspectoratul Şcolar al judeţului Alba; Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Consiliul local al municipiului Alba Iulia, care a pus la dispoziţia Centrului Dynamis un spaţiu de 20.000 mp pentru amenajarea unui parc de educaţie prin aventură. Perfecţionarea personalului şi pilotarea unui model de bună practică în domeniul dezvoltării personale vor aduce schimbări pozitive în domeniul dezvoltării resurselor umane, al învăţământului şi al serviciilor sociale, vor îmbunătăţi strategiile de dezvoltare, relaţiile cu autorităţile şi vor conştientiza rolul important în societate al Bisericii Ortodoxe. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea