Rămâi conectat

Actualitate

Rușii amenință că nu ne mai trimit gaz și petrol: G7 vrea să impună plafonarea prețului la petrolul rusesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rușii amenință că nu ne mai trimit gaz și petrol: G7 vrea să impună plafonarea prețului la petrolul rusesc

Miniștrii de finanțe din G7 sunt așteptați vineri să aprobe planurile de impunere a unui plafon de preț pentru petrolul rusesc, cu scopul de a reduce veniturile pentru războiul din Ucraina, dar de a menține fluxul de țiței pentru a evita creșterea prețurilor, au declarat oficialii organizației.

În același timp, Rusia amenință că va opri fluxul de petrol.

Miniștrii din clubul democrațiilor industriale bogate urmează să se întâlnească în mod virtual și este posibil să emită un comunicat care să prezinte planurile lor de implementare, relatează Reuters, informează Mediafax.

„Este probabil să se ajungă la un acord”, a declarat un oficial european al G7, adăugând că nu este clar cât de multe detalii vor fi dezvăluite, cum ar fi nivelul per baril al plafonului de preț.

Ministrul britanic de finanțe Nadhim Zahawi a declarat joi, la Washington, că speră că miniștrii de finanțe ai G7 vor „avea o declarație care va însemna că putem avansa pentru a realiza acest lucru”.

În pofida scăderii volumelor de export de petrol ale Rusiei, veniturile sale din exportul de petrol în iunie au crescut cu 700 de milioane de dolari față de mai, împinse de prețurilorcrescute de războiul din Ucraina, a declarat luna trecută Agenția Internațională pentru Energie.

Liderii occidentali au căzut de acord în iunie să analizeze un plafon pentru a limita cât pot plăti rafinăriile și traderii pentru țițeiul rusesc – o măsură pe care Moscova spune că nu o va respecta și că o poate contracara prin expedierea de petrol către statele care nu se adoptă plafonul de preț.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a refuzat să comenteze planurile G7 privind plafonarea prețurilor.

G7 este format din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite. Unii oficiali din cadrul blocului au declarat că plafonarea are nevoie de un sprijin mai larg și s-au întrebat dacă poate avea succes fără participarea marilor consumatori de petrol, China și India, care este puțin probabil să susțină planul.

Dar alți oficiali G7 au declarat că China și India și-au exprimat interesul de a cumpăra petrol rusesc la un preț mai mic, în conformitate cu plafonul.

Prețurile petrolului rusesc au crescut în așteptarea embargoului UE, țițeiul Ural fiind tranzacționat cu un discount de 18-25 de dolari pe baril față de țițeiul Brent de referință, față de un discount de 30-40 de dolari la începutul acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea