Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rusia susține că Statele Unite nu vor să fie pace în Ucraina: „Totul este făcut de lumea occidentală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rusia susține că Statele Unite nu vor să fie pace în Ucraina: „Totul este făcut de lumea occidentală”

Rusia susține că Statele Unite nu vor să fie pace în Ucraina, iar toate acțiunile Occidentului sunt pentru ca actuala stare de fapt să continue.

„Totul este făcut de lumea occidentală, de comunitatea occidentală, astfel încât situația nu face decât să escaladeze și mai mult, dar să nu aibă șansa de a se calma. (…) Statele Unite ale Americii nu au nevoie de pace în Ucraina”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, la Rusia-24.

Ea a acuzat Forțele Armate ale Ucrainei fac totul pentru a ține oamenii la Azovstal, aceasta fiind o tactică de scut uman. „Acest lucru este făcut de regimul de la Kiev, în spatele căruia stau Statele Unite – pentru ca oamenii care sunt la Azovstal să continue să fie acolo”, a spus ea. .

Zaharova a spus că acuzațiile Kievului potrivit cărora rușii nu permit civililor să părăsească zona Azovstal sunt „o minciună”.

„Îi intimidează pe acei oameni care se află în interiorul Azovstal, îi intimidează pe toți cei din jur. Drumul de la Azovstal este deschis tuturor celor care vor să facă acest lucru (să plece -n.r.)”, a a mai spus Zaharova, citată de TASS.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, i-a cerut vineri într-o discuţie telefonică preşedintelui rus Vladimir Putin să garanteze culoare umanitare de Paştele ortodox în oraşul ucrainean asediat Mariupol.

În acest timp, armata rusă s-a declarat pregătită să respecte „în orice moment” un armistiţiu în oraşul Mariupol la combinatul siderurgic Azovstal, ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş de la Marea Azov.

„Punctul de plecare al acestei pauze umanitare va fi ridicarea de către formaţiunile armate ucrainene a drapelelor albe pe o parte sau toată suprafaţa Azovstalului”, a transmis într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, care asigură că civilii evacuaţi vor putea alege dacă să se îndrepte spre teritoriile aflate sub control ucrainean sau cele sub control rus şi că soldaţii care se predau vor fi trataţi cu demnitate, iar răniţii vor fi îngrijiţi.

„Această iniţiativă umanitară din partea Federaţiei Ruse este valabilă 24 de ore din 24”, se mai arată în comunicatul prin care Rusia le cere de fapt soldaţilor ucraineni care s-au repliat în interiorul acestui mare combinat să se predea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea