Rămâi conectat

Actualitate

Rusia e pregătită să vândă din nou gaze în Europa prin conducta Yamal, închisă acum un an 

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rusia e pregătită să vândă din nou gaze în Europa prin conducta Yamal, închisă acum un an

Gazprom va transporta astăzi 42,4 milioane de metri cubi de gaz în Europa prin Ucraina, un volum în concordanţă cu ultimele zile, a declarat de gigantul energetic rus.Ieri, vicepremierul rus Alexander Novak, într-un interviu acordat agenţiei Tass, a declarat că Moscova este pregătită să reia aprovizionarea cu gaz către Europa prin gazoductul Yamal-Europe.

Acesta a mai adăugat că Rusia se aşteaptă ca, în ciuda războiului din Ucraina, până la sfârşitul acestui an să fi trimis 21 de miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat în Europa.

„Europa a fost o piaţă-cheie pentru vânzarea produselor noastre petroliere. Să aşteptăm şi să vedem ce decizii iau pe termen lung. Momentan, nu avem idee cum poate fi înlocuit combustibilul nostru”, afirmă oficialul.Novak nu exclude posibilitatea ca mai multe ţări să solicite să fie scutite de embargoul privind livrările de produse petroliere ruseşti.

Conducta Yamal-Europe a fost oprită din decembrie 2021 deoarece Polonia a renunţat să cumpere din Rusia în favoarea utilizării gazului stocat în Germania. În mai, guvernul de la Varşovia a reziliat acordul cu Rusia după ce a respins anterior cererea acesteia de a plăti gazul în ruble. Gazprom a reacţionat întrerupând aprovizionarea şi a informat că nu va mai putea exporta gaze prin Polonia după ce guvernul de la Moscova a impus sancţiuni companiei care deţine tronsonul polonez al conductei Yamal-Europe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea