Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Rovana Plumb: 700.000 de persoane cu dizabilități vor fi scutite de la plata impozitului pe venit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat vineri, la Sinaia, că aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilități vor fi scutite de la plata Rovana Plumb02impozitului pe venit.

‘O nouă măsură pe care Guvernul Ponta a adoptat-o privind scutirea de la plata impozitului pentru orice fel de venit realizat de către persoanele cu dizabilități. Este vorba de aproape 700.000 de persoane cu dizabilități care, în conformitate cu prevederile ordonanței de modificare a Codului Fiscal, nu vor mai plăti niciun fel de impozit pe veniturile realizate din activități individuale sau în asociere, inclusiv cele din agricultură, piscicultură, silvicultură’, a declarat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, ordonanța care cuprinde aceste prevederi a intrat în vigoare joi.

‘A fost luată (această măsură — n.red.) pentru a fi aproape de persoanele care sunt în nevoi și pentru a putea, pe lângă indexarea de 16% aplicată de la 1 ianuarie la indemnizația acestor persoane cu dizabilități, să le putem crea în viață un pic mai bine’, a mai spus Plumb.

Acesta a subliniat că acele comisii care verifică certificatele privind încadrarea în grad de handicap trebuie să lucreze ‘cu celeritate’ pentru a nu exista anumite persoane care să încerce să beneficieze în mod incorect de aceste prevederi.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea