Românii îi simpatizează pe nemți, dar își doresc un președinte român, patriot și ortodox – SONDAJ

Un sondaj INSCOP arată faptul că românii îi simpatizează pe nemți, dar preferă să aibă un președinte român, ortodox și patriot, conform unei alte cercetări realizate de Avangarde.  

simpatie-tari-inscop-800x568Aceasta ar putea reprezenta o veste proasta pentru premierul Victor Ponta, care in discursul de lansare a candidaturii sale la prezidențiale si-a conturat un profil bazat aproape in tocmai pe rezultatele cercetării Avangarde: mândru ca e roman, mândru ca e ortodox, doritor de o apropiere mai mare de Republica Moldova si de o unire cu acesta măcar in UE, scrie stiripesurse.ro.

Însă romanii par sa aibă o părere foarte buna despre nemți, Germania fiind tara care atrage cel mai mare număr de simpatizanți din rândul romanilor. Acesta ar putea fi un semn bun pentru cel care va fi cel mai probabil principalul contracandidat al lui Victor Ponta – Klaus Iohannis.

Romanii n-au însă o părere la fel de buna despre Republica Moldova, fata de care premierul își afirma constant apropierea si susținerea. Ea este pe locul 10 in clasament cu 68,8% – păreri pozitive.

China este o alta tara fata de care Ponta a dezvoltat o oarecare apropiere dorind chiar sa încheie un parteneriat strategic cu aceasta. Însă nici China nu este in topul preferințelor romanilor, fiind clasata abia pe locul 12.

Pe ultimul loc in acest clasament al părerilor pozitive fata de alte tari se afla Rusia, dat fiind contextul politic actual.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 1-6 iulie. Volumul eșantionului a fost de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

14 Comentarii

silvia b 30 iulie 2014 at 15:17

Pai atunci sa punem un preot roman ortodox ca tot sunt implicati in politica ….

campean raul 1 august 2014 at 9:17

EU ZIC SA VOTAM CU BAIATUL ASTA ZIARIST , DRAGOS SUCIU , CA STIE SA SE VANDA BINE… TOATE ARTICOLELE LUI RIDICA IN SLAVI ORTODOXISMUL. OARE CAT PRIMESTE ?
DOMNULE ZIARIST, DE CE NU SCRIETI CEVA SI DE COLABORAREA BOR CU SECURITATEA, IAR ACUM CU SISTEMUL POLITIC CONTRA – BANI SI INTERESE??
DE CE NU SUNTETI ECHIDISTANT ?

soimul de munte 30 iulie 2014 at 15:57

ma, da’ in sondaj l-ati spus ca ponta-i albanez ? el o zis

S 30 iulie 2014 at 20:32

Cam multe isi doresc romanii, sa vad unde pot gasii, in actuala „menajerie politica”, un „Presedinte roman, cinstit si ortodox”?

alexandru 31 iulie 2014 at 8:49

aceasta tehnica de manipulare a pornit odata cu nominalizarea lui johannis, care evident nu este ortodox.va fi principala arma de atac in campanie, ma refer la campania dusa la sate.brusc ne dorim un ortodox.si promovam discriminarea religioasa in mass media.ar trenbui sanctionati cei care fac asemenea lucruri.nu conteaza etnia, religia, apartenenta religioasa.asa spune legea facuta de ortodoxi, care oriucum sunt obisnuitit sa incalce chiar prima lege data de dumnezeu.sa nu iti faci chip cioplit.

albaiulian 31 iulie 2014 at 9:02

„Ortodox” da ! Ca feresca Sfantul daca e unul pocait ca stia sunt cei mai rai……

albaiulian 31 iulie 2014 at 9:03

„Ortodox” da ! Ca feresca Sfantul daca e unul pocait ca astia sunt cei mai rai……

Măi, măi ... 31 iulie 2014 at 10:00

Eu zic ca ar fi mai bine sa alegem pe unul din cei laudati de colonelu’ Turcescu si madam Pora labe 1 TV, cu astia viitorul este asigurat si tara nu se duce de rapa: traseistu Diaconescu, unguentu Ungureanu, parasuta Udrea, sau, de ce nu, sa ramana presedinte chiar manelistu’ Baselu, nu ?

gogu 31 iulie 2014 at 11:57

…mai,mai draga ,vorba tovarasului ilici,dar carlanul-marlanul dottore nu-i bun?

Măi, măi ... 1 august 2014 at 10:03

… drept să spun gogulake, eu o prefer pe Udrea, că-i bună, rău ! Da’ oricare ar veni, bine că scăpăm de hăhăiturile şi râgâielile ăstuia de acum, vorba (stilizătă) din maneaua prezidenţială a lu’ Guţă :
‚ Hai drili, drili, dri-ta-la, De băsescu vom scăpa-a „!!

sasul 31 iulie 2014 at 12:08

,,Averea imobiliară impresionantă deținută de președintele interimar al PNL Klaus Iohannis nu are rădăcini sănătoase. Departe de susținerile că primarul Sibiului și-a dobândit casele și terenurile strict legal, „Evenimentul zilei” a descoperit, în documentele și hotărârile oficiale, date de judecătorii de la instanțele din Brașov, că Iohannis a dobândit două clădiri, în centrul Sibiului, cu ajutorul unor falși moștenitori și a unor documente aranjate, la notar, cu semnăturile soției și ale soacrei lui Iohannis. Unul din imobile l-a pierdut deja, irevocabil. ,, Iaca ca romanii ar trebui sa se gandeasca mai bine daca vor sasi ,,populari,, au ba. Ce fac nemtii cu Europa nu e prea placut de fapt.

gelu 31 iulie 2014 at 12:09

mai bine mincinos si hot dar sa fie ortodox, roman, familist, pozat cu ghita ciobanu

decat

serios si drept decorat de angela merkel, cunoscator de limba germana, capabil sa poarte o discutie serioasa cu orice demnitar din ue, care a facut dintr-un oras capitala europeana si care macar a condus la viata lui o primarie.

deci eu prefer unu prost si mincinos cu el o sa votez.

soimul de munte 1 august 2014 at 10:04

da,@gelu- ai dreptate-ponta-i familist( la a doua nevasta, pe prima parasind-o la timp ca sa gaseasca frumoasa de partid), e roman prin cetatenie si albanez prin origine, amestecat cu naum, e ortodox ca orice politruc care se respecta- ca doar popii ortodocsi fac campanie electorala ”ca lumea”, iar cu ghita ciobanul s-au fotografiat mii de oi; deci are toate atuurile sa-l prea-slavim si sa-l alegem ca ne promite cresterea ajutoarelor sociale si a pensiilor

CrocodilulCuPapion 1 august 2014 at 12:19

Fabrica de sondaje mincinoase INSCOP, controlată de Victor Ponta, prin Liviu Dragnea, şi plătită gras din banii baronilor locali ai PSD, aruncă pe piaţă o nouă intoxicare!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...