Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România va trece în noaptea de sâmbătă, 26 martie 2016, spre duminică, 27 martie 2016, la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 03.00 va deveni ora 04.00. Trecerea la ora de vara înseamnă că vom dormi cu o ora mai puțin, având în vedere ca ceasurile vor fi date înainte.

Se trece la ora de vara intotdeauna in ultima duminica din luna martie. La cea de iarna se trece in ultima duminica din octombrie.

De ce trebuie sa facem schimbarea la ora de vara?

Trecerea la ora oficiala de vara va face ca trenurile de calatori sa plece din statii dupa ora de iarna pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 03.00, care devine ora 04.00. Dupa aceasta ora, trenurile vor pleca din statii la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara.

Trecem la ora de vara – efecte asupra starii de sanatate.

Ora de vara s-a aplicat la noi in tara din 1922 incoace. Potrivit medicilor, oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de vara.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea