Rămâi conectat

Actualitate

România țara zilelor libere, la stat: Când vor avea bugetarii o nouă minivacanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

România țara zilelor libere, la stat: Când vor avea bugetarii o nouă minivacanță

Pe lângă salarii generoase, bonusuri și tichete de vacanță, bugetarii români beneficiază și de o serie lungă de minivacanțe, construite în jurul sărbătorilor legale.

Nu mai puțin de 15 zile libere de la stat au fost oferite românilor în 2023, dintre care 12 au picat în timpul săptămânii. Primele trei zile libere au fost acordate pe datele de 1 și 2 ianuarie, prima și a doua zi de Anul Nou, și pe 24 ianuarie, când se celebrează Ziua Unirii Principatelor Române.

Au urmat 14 aprilie, Vinerea Mare, 16 și 17 aprilie, prima și a doua zi de Paște. Să nu uităm ziua muncii de 1 mai și 1 iunie – Ziua Copilului. Nu în ultimul rând, pe 4 și 5 iunie s-au sărbătorit prima și a doua zi de Rusalii. Cea mai recentă zi liberă acordată angajaților din România de către autoritățile de la București a fost pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

Următoarea minivacanță pentru români constă tot în patru zile și urmează să aibă loc pe 30 noiembrie. La momentul respectiv, se va face pomenirea Sfântului Andrei, o altă sărbătoare legală. Pentru că acea zi este succedată de 1 decembrie – Ziua Națională a României, iar cele două pică în 2023 în zilele de joi și vineri, vorbim din nou de o punte cu weekendul.

În final, înainte de perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, românii vor avea încă o minivacanță. Ca referință, 25 și 26 decembrie sunt de asemenea zile libere de la stat, la fel și primele zile de după anul nou.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea