România, printre fruntașii din clasamentul morții pe șosele: 90 de oameni dintr-un milion mor în accidente rutiere

România este din nou printre fruntașii din clasamentul morții pe șosele, ocupând locul II în Europa la accidente rutiere mortale. Avem cele mai proaste drumuri, dar și șoferi care nu respectă regulile. Iar asta se reflectă în cifre care dau fiori: 90 de oameni dintr-un milion mor în accidente rutiere, dublu față de media europeană.

49 de accidente mortale la un milion de locuitori. Este media valabilă pentru Uniunea Europeană. În România, însă, cifra urcă până la 90. Mai puțin decât în alți ani, dar de trei ori mai mult decât în alte țări occidentale. Am ajuns atât de sus în acest top negru din cauza că șoferii încalcă regulile rutiere. Dar ne lipsește și infrastructura.

La calitatea drumurilor, un raport al Forumului Economic Mondial ne așează pe locul 128 în lume.

Iar când se construiesc totuși câțiva kilometri noi de drum, apar alte probleme.

În 2015, numărul românilor morți în accidente de circulație era de 95. De atunci s-a redus doar cu 5, după cum arată cele mai recente date.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Costelis 13 aprilie 2018 at 8:51

Autostradă terminată (A10-Turda )ținuta închisă din Decembrie. ..
Dacă nu au cotizat de ajuns la guvern…

Rocco 13 aprilie 2018 at 11:41

Si anul trecut cand am scris ca autostrada este finalizata si au fost multe ccidente intre aiud si turda, mi a sarit lumea n cap, ca ce legatura are autostrada cu accidentele.

Eu 13 aprilie 2018 at 23:27

Scuza asta ca e terminata de x luni este folosita de constructorii autostrazii,incompetenti sa respecte exact ce scrie in contracte! Care e legatura iti zic eu,tot aceeasi soferi tampiti si cretini care acum merg haotic pe DN vor fi si pe autostrada.Educatia rutiera este jalnica,conduce fiecare dupa cum vrea,nu se respecta mai nimic,exemple daca vrei sunt accidentele de pe bucatile celalalte de asazise autostrazi.Da,e buna o alternativa la DN,dar sa nu visam ca asta este zana maseluta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...