Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare bruscă a vremii. Temperaturile vor fi în scădere în toată țara, iar în Moldova și Transilvania vom avea ninsori consistente. De asemenea, în restul țării vom avea ploi și o vreme geroasă.

Începând de luni, temperaturile vor fi în scădere, iar de marți vom înregistra temperaturi negative.

În zonele montane din Moldova și Transilvania va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Pe arii mai extinse, în Carpații Orientali și în estul celor Meridionali, vor predomina ninsorile, mai ales în cursul nopții și dimineții, iar stratul va înregistra creșteri, în special în Carpații Orientali, acolo unde ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de mâine. De marți, răcirea va fi de interes în întreaga țară.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că în perioada următoare vom avea parte de ninsori viscolite, iar vremea va fi extrem de rece, inclusiv în Capitală.

„Este posibil să consemnăm și precipitații, predominant sub formă de ninsoare, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h, dar și în restul țării vom vorbi de intensificări, în general de 40-50 km/h, inclusiv în Capitală.

Din weekend vine primăvara

De marți, doar 7-8°C, iar minima se va apropia chiar de 0 grade, a mai spus directorul ANM.

„Din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât, în weekendul următor, să contăm chiar pe valori care să depășească, așa cum arată informațiile la acest moment, 20 de grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea