Rămâi conectat

Actualitate

România în topul țărilor în care este ideal să te stabilești dacă ești pensionar străin: Cei români nu se simt bine în țara lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România în topul țărilor în care este ideal să te stabilești dacă ești pensionar străin: Cei români nu se simt bine în țara lor

Țara noastră se află în prima parte în topul clasamentului țărilor în care este ideal să te stabilești dacă ești pensionar străin. Topul a fost făcut de o agenție de turism britanică, care a anunțat și criteriile pentru conceperea lui.

Topul este alcătuit din 50 de țări în care pensionarii obișnuiesc să se stabilească, iar România se regăsește pe locul 12.

Astfel, agenția britanică descrie România că fiind o țară cu peisaje care taie respirația, cu orașe vibrante și cu unul dintre cele mai mici costuri de trai din Europa.

Un alt punct forte al țării noastre pentru pensionarii de pretutindeni este vorbirea limbii engleze la scară largă în marile orașe. De asemenea, se mai pomenește și faptul că limba româna este ușor de învățat.

În plus, agenția engleză mai arată că vizele și permisele de ședere sunt mai ușor de obținut decât în alte țări UE, în timp ce temperaturile medii anuale sunt de 12,8 grade Celsius.

Locul întâi în clasamentul celor mai bune țări de stabilit pentru pensionari este ocupat de Slovenia.

Acolo, oamenii se bucură de un cost al traiului relativ mic și de o calitate ridicată a vieții. Pădurile sunt nesfârșite, iar capitala Sloveniei este plină de culoare.

Ca și în România, și în Slovenia obținerea vizei sau a permisului de ședere este simplă.

Pe următoarele locuri în clasamentul țărilor bune pentru pensionarii străini se regăsesc Portugalia, Estonia și Spania. La polul opus, cele mai „neprimitoare” țări pentru pensionarii străini sunt Lituania, Irlanda și Luxemburg.

Pe de altă parte, pensionarii din România nu sunt mulțumiți de viața pe care o au în România, chiar dacă guvernul a hotărât în aceste zile mărirea pensiilor cu 12,5%.

Analiștii economici susțin, de fapt, că în ciuda creșterii, pensiile vor scădea în contextul inflafției mari.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea