Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România continuă să se împrumute: Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de peste 4.25 miliarde de lei pentru luna iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România continuă să se împrumute: Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de peste 4.25 miliarde de lei pentru luna iulie

Pentru luna iulie a anului în curs, Ministerul Finanţelor a planificat, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,8 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,25 miliarde de lei, este cu 205 milioane de lei sub cea programată în luna iunie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat pe pagina MF, instituţia a programat, în data de 7 iulie, o licitaţie pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de 800 milioane de lei, cu scadenţa în 26 iunie 2023.

De asemenea, pe parcursul lunii iulie vor fi lansate nouă emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (450 milioane de lei în total).

Astfel, în a şaptea lună din an au fost programate patru emisiuni de 400 de milioane de lei, în zilele de 4, 11 şi 25 iulie, patru de 300 de milioane de lei în zilele de 7, 14, 18 şi 21 iulie şi o emisiune de 200 de milioane de lei în 14 iulie, potrivit Agerpres.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea