România a atras în acest an 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură

Potrivit ministrului de resort, Petre Daea, România a atras în acest an 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură, a declarat acesta joi, la deschiderea Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – Indagra 2017.

„Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) constituie un mecanism extrem de important pentru mediul rural, pentru investitori, pentru menţinerea tinerilor la sate şi crearea locurilor de muncă. Din cele 39 de măsuri ale PNDR au fost lansate deja 36, urmând ca celelalte 3 să fie lansate în primul trimestru din 2018. Urmare acestei activităţi intense, prin îmbunătăţirea procedurilor şi metodelor de lucru, s-a reuşit în acest an accesarea unei sume de 1,56 miliarde de euro, faţă de 501 milioane de euro anul trecut, rezultând astfel 3,313 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură pentru care s-au depus documentaţii”, a spus Daea.

ELIT

Ministrul Agriculturii a subliniat că România nu are o situaţie confortabilă în ceea ce priveşte balanţa comercială cu produse agroalimentare şi s-a arătat nemulţumit că „importăm mult şi uneori de calitate îndoielnică”, iar exporturile sunt constituite în mare parte din produse neprelucrate.

„De aceea ne-am propus programe de susţinere a produselor deficitare. S-a implementat, astfel, programul de tomate şi rezultatele se văd şi se simt”, a mai spus ministrul citat.

Acesta a precizat că, deşi sunt rezultate vizibile, în agricultura României mai sunt încă multe de făcut, „cu un grad ridicat de aşteptare”.

„Socotim că noi, toţi care desfăşurăm activitatea în agricultură şi industrie alimentară, de la Guvern până la ultimul funcţionar, şi împreună cu fermierii din agricultura ţării, indiferent de sector, trebuie să continuăm programele începute şi să ne pregătim ţara pentru importanta etapă a preşedinţiei României din 2019 şi stabilirea unor obiective clare pentru România în cadrul Politicii Agricole Comune”, a subliniat Petre Daea.

Totodată, ministrul a transmis fermierilor că, în prezent, 78% din avansul pe suprafaţă, respectiv 722 milioane de euro, a intrat în conturile fermierilor.

„După 15 noiembrie, începem şi plăţile la zootehnie, urmând să dăm şi plata distributivă”, a precizat ministrul Agriculturii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă joi la deschiderea oficială a Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – Indagra 2017.

Evenimentul este organizat de către Romexpo în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, şi se va desfăşura în perioada 25-29 octombrie 2017 la Centrul Expoziţional Romexpo.
Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro