Rămâi conectat

Politică Administrație

România a atras în acest an 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit ministrului de resort, Petre Daea, România a atras în acest an 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură, a declarat acesta joi, la deschiderea Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – Indagra 2017.

„Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) constituie un mecanism extrem de important pentru mediul rural, pentru investitori, pentru menţinerea tinerilor la sate şi crearea locurilor de muncă. Din cele 39 de măsuri ale PNDR au fost lansate deja 36, urmând ca celelalte 3 să fie lansate în primul trimestru din 2018. Urmare acestei activităţi intense, prin îmbunătăţirea procedurilor şi metodelor de lucru, s-a reuşit în acest an accesarea unei sume de 1,56 miliarde de euro, faţă de 501 milioane de euro anul trecut, rezultând astfel 3,313 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură pentru care s-au depus documentaţii”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a subliniat că România nu are o situaţie confortabilă în ceea ce priveşte balanţa comercială cu produse agroalimentare şi s-a arătat nemulţumit că „importăm mult şi uneori de calitate îndoielnică”, iar exporturile sunt constituite în mare parte din produse neprelucrate.

„De aceea ne-am propus programe de susţinere a produselor deficitare. S-a implementat, astfel, programul de tomate şi rezultatele se văd şi se simt”, a mai spus ministrul citat.

Acesta a precizat că, deşi sunt rezultate vizibile, în agricultura României mai sunt încă multe de făcut, „cu un grad ridicat de aşteptare”.

„Socotim că noi, toţi care desfăşurăm activitatea în agricultură şi industrie alimentară, de la Guvern până la ultimul funcţionar, şi împreună cu fermierii din agricultura ţării, indiferent de sector, trebuie să continuăm programele începute şi să ne pregătim ţara pentru importanta etapă a preşedinţiei României din 2019 şi stabilirea unor obiective clare pentru România în cadrul Politicii Agricole Comune”, a subliniat Petre Daea.

Totodată, ministrul a transmis fermierilor că, în prezent, 78% din avansul pe suprafaţă, respectiv 722 milioane de euro, a intrat în conturile fermierilor.

„După 15 noiembrie, începem şi plăţile la zootehnie, urmând să dăm şi plata distributivă”, a precizat ministrul Agriculturii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă joi la deschiderea oficială a Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – Indagra 2017.

Evenimentul este organizat de către Romexpo în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, şi se va desfăşura în perioada 25-29 octombrie 2017 la Centrul Expoziţional Romexpo.
Sursa: capital.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea