Rămâi conectat

Cultură Educație

Rodica Groza, inspector general adjunct ISJ Alba, explică aspecte importante privind înscrierile în clasa pregătitoare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri la sediul PNL Alba, Rodica Groza, inpector general adjunct ISJ Alba, a făcut precizări importante în legătură cu înscrierile pentru clasa pregătitoare, care vor începe într-o primă etapă, din 2 aprilie.  

Astfel, părinții copiilor de clasă pregătitoare sunt așteptați în 30 martie și 7 aprilie, cu ocazia organizării Zilei Porțior Deschise, în orice școală din județul Alba, pentru a se informa în legătură cu condițiile de studiu din unitățile de învățământ.

Procedura înscrierii se va desfășura în două etape, prima pentru copiii care locuiesc în circumscripția școlii, iar a doua pentru cei care doresc să se înscrie la o școală din afara circumscripției.

În prima etapă, respectiv între 2  și 22 aprilie, părinții vor putea opta pentru înscrierea online, care trebuie urmată însă de depunerea unei fișe de înscriere la unitatea școlară vizată. În cea de a doua, etapă, respectiv între 8 și 17 mai, părinții vor putea să își rezerve un loc la o școală de circumscripție, și, în limita locurilor disponibile, să solicite un loc la o altă unitate de învățământ.

“Suntem în perioada premergătoare înscrierii în clasa premergătoare. Elevii care din toamnă vor intra în clasa pregătitoare sunt copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2013. Cei care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie pot să se înscrie în clasa pregătitoare după ce parcurg evaluare psihosomatică, realizată de Centrul județean de Resurse și de Evaluare, care va desemna comisii în fiecare zonă a județului. Copiii care împlinesc 7 ani până la 31 august vor merge direct în clasa I”, a sexplicat Rodica Groza.

Începîând din 25 martie, părinții vor putea consulta site-urile Inspectoratului Școlar Județean Alba și cel al Ministerului Educației Naționale, sau apelând Telverde – 0800.816-250, pentru a fi la curent cu ultimele informații legate de acest proces.

Potrivit datelor rezultate în urma ultimului recensământ al populației, la nivelul județului Alba, în acest an sunt așteptați să se înscrie în clasa pregătitoare peste 3.000 de copiii.

Rodica Groza a mai precizat faptul că înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie pentru copii care îndeplinesc condițiile de vârstă, iar în cazul în care numărul elevilor înscriși la o școală depășește numărul de locuri stabilit, selecția se va realiza în funcție de anumite criterii criterii. Astfel, vor avea prioritate copii cu dizabilități, copii orfani de ambii părinți, cei orfani de un părinte, și cei care au frați ce sunt deja elevi în acea școală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea