Rămâi conectat

Politică Administrație

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției: Deţinuţii ar putea să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Robert Cazanciuc, senator PSD, a propus ca deţinuţii să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a declarat de acord cu inițiativa.

„Recenta decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului pronunţată în materia condiţiilor de detenţie din România a reprezentat un prilej de amplă dezbatere asupra paşilor de urmat în soluţionarea problemei supraaglomerării penitenciarelor şi a respectării drepturilor fundamentale. Până la punerea în practică a strategiilor şi a planurilor de reintegrare socială a deţinuţilor, precum şi de reabilitare a infrastructurii penitenciare, aş dori să vă supun atenţiei un proiect prin care persoanele aflate în executarea unor pedepse să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice aflate în raza teritorială a locului de detenţie”, se arată în scrisoarea deschisă, pe care fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, le-a adresat-o ministrului Justiției, Tudorel Toader, ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, şi ministrului Culturii, Ioan Vulpescu.

Robert Cazanciuc nu a fost doar ministru al Justiției, ci și director la ANP.

„Susţin – frumoasă iniţiativă!”, i-a răspuns ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Cazanciuc a subliniat că pentru un deţinut aflat într-un penitenciar cu o suprafaţă „de zece ori mai mică decât cea conform standardelor”, îngrijirea unui monument nu va fi doar „o ieşire la muncă”, ci şi „o lecţie care va contribui la reintegrarea în societate”.

Sursa: evz.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea