Rămâi conectat

Actualitate

RMGC a donat un aparat de gimnastică medicală Asociaţiei „Maria Beatrice”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia „Maria Beatrice” Alba Iulia, care a înfiinţat în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Schit, cu sprijinul Consiliului Local, un complex de servicii socio-medicale pentru copiii cu afecţiuni neuromotorii şi osteoarticulare şi pentru copiii cu afecţiuni motorii cauzate de accidentări, compania Roşia Montană Gold Corporation a oferit sprijin financiar pentru achiziţionarea unui aparat de gimnastică medicală. Prof. Sebastian Onac, preşedintele Asociaţiei „Maria Beatrice”, a precizat că este vorba despre o masă de verticalizare, indispensabilă programului de recuperare a acestor copii. Aparatul permite imobilizarea anumitor părţi ale corpului şi rotirea copilului de la poziţia orizontală până la cea verticală, astfel că se pot face proceduri de recuperare a membrelor inferioare şi superioare, proceduri de verticalizare a trunchiului şi a capului. La această dată, asociaţia este acreditată ca furnizor de servicii socio-medicale, dispune de o parte din dotarea cu aparatura necesară procedurilor de recuperare motorie şi a constituit o echipă pluridisciplinară de specialitate pentru asigurarea serviciilor pentru copii: medic specialist de recuperare, asistent medical, kinetoterapeuţi, hidroterapeuţi, maseuri, psihoergoterapeut.
Începând cu 1 ianuarie 2012, prin HCL Alba Iulia , asociaţia a încheiat un contract de furnizare de servicii sociale pentru copiii din municipiu, contract ce prevede asigurarea serviciilor la standarde de calitate şi finanţarea a 25 de locuri (711 lei/copil/lună) pentru copiii cu afecţiuni neuromotorii şi osteoarticulare. „Încercăm, de asemenea, un parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, prin care 10 copii din judeţ să beneficieze gratuit de oferta de recuperare a complexului.
În urma anunţurilor din ziarul „Unirea”, RMGC a asigurat peste 3000 de euro, inclusiv transportul aparatului din Italia, aparat care poate fi utilizat, în medie, de 45 de copii/zi. Complexul „Maria Beatrice” funcţionează din 27 februarie, iar în prezent 12 copii beneficiază deja de tratament de specialitate. Centrul va fi inaugurat oficial după Paşti, când va fi organizată şi „Ziua Porţilor Deschise”. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea