Rămâi conectat

Actualitate

Ritmul vaccinării scade din cauză că legea certificatului verde nu e adoptată: Ce spune ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritmul vaccinării scade din cauză că legea certificatului verde nu e adoptată: Ce spune ministrul Sănătății

După anunţul privind introducerea obligativităţii certificatului verde a crescut rata vaccinării, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, însă după ce Senatul a respins proiectul de lege referitor la introducerea certificatului verde în anumite domenii, numărul persoanelor care s-au prezentat la imunizare înpotriva COVID-19 a scăzut abrupt.

„Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor şi a zilelor, vedem următorul lucru: am avut o acoperire care nu a fost intenţionată, o coincidenţă de lucruri care au pornit într-o zi de joi şi vineri. Guvernul a decis introducerea pe anumite segmente a acestui certificat verde. Luni de când a început implementarea acestei măsuri, asta însemnând săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus. Nu s-au suprapus intenţionat, pur şi simplu aşa au ajuns lucruile”, a declarat Cseke Attila, la Digi24, marţi seara, potrivit news.ro.

Ministrul interimar al Sănătăţii a declarat că numărul persoanelor vaccinate a scăzut de la 110.000 la 46.000 în doar câteva zile.

„Vineri, când s-a luat măsura în guvern a început să crească rata vaccinării şi am ajuns marţi şi miercuri la 110.000 vaccinări cu prima doză. A fost o creştere continuă vreo două zile. După votul de miercuri seara (respingerea proiectului referitor la certificatul verde de către Senat – n.r) am avut o descreştere abruptă. Joi am avut 90.000, astăzi sunt 46.000. Acestea sunt ca matematica, sunt faptele până la urmă şi poate exista o relaţionare între aceste puă valuri de creştere şi descreştere. Am avut un moment în care am reuşit să creştem şi suntem la 41 la sută, care este foarte puţin, dar totuşi am pornit de la 34 la sută cu o săptămână înainte. Foarte rapid am reuşit să creştem şi sigur 46.000 este o cifră frumoasă până la urmă”, a declarat Cseke Attila.

Cseke a subliniat că acest certificat verde nu este ”o invenţie românească” şi că este utilizat în Uniunea Europeană.

„Acest certificat verde a fost gândit de comunitatea europeană, fiindcă nu este o invenţie românească, nu este o invenţie a României, nu am gândit-o noi, unii dintre noi. Este urmare a unui regulament european care a urmărit libera circulaţie a persoanei. Acesta este principalul scop al certificatului, nu e niciun alt scop. Dacă în Europa, în Germania, Franţa, Olanda, Portugalia, Danemarca avem acest certificat verde şi nu e nicio problemă cu el, dacă în instituţiile europene un ministru, un preşedinte nu poate intra fără acest certificat, fiindcă degeaba eşti ministru că virusul circulă, atunci şi noi trebuie să mergem în această direcţie. Şi noi trebuie să ne cuplăm acestui mecanism european. Se pune întrebarea dacă cei care sunt împotriva acestui certificat, dacă mai vor să călătorească”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a mai precizat că iniţiatorii proiectului de lege privind certificatul verde au cerut procedură de urgenţă, astfel că şi la Camera Deputaţilor trebuie să intre în dezbatere cât mai grabnic.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea