Rămâi conectat

Actualitate

Ritmul vaccinării anti-Covid, din nou în scădere: Numărul s-a redus la jumătate față de acum două săptămâni

Publicat

în

Ritmul vaccinării anti-Covid, din nou în scădere: Numărul s-a redus la jumătate față de acum două săptămâni

Dacă, în urmă cu două săptămâni, oamenii aşteptau ore întregi la coadă pentru imunizarea anti coronavirus, acum abia mai trece câte un pacient. De altfel, în două săptămâni, în toată țara, numărul celor care se mai vaccinează s-a redus aproape la jumătate.

Cozile de acum două săptămâni de la centrele de vaccinare din București au dispărut. Numărul celor care mai vin acum să se imunizeze aproape că s-a redus la jumătate.

Dr. Isabel Negru, medic specialist: Ne menținem undeva la 1.000, 1.000 și ceva de vaccinări pe zi. La maraton au fost 8.000 de persoane în 72 de ore. (Cum va explicați?) Probabil și restricțiile care încă sunt în discuție. Pe noi ne bucură acest număr, pentru că în lunile de vară era destul de trist aici, adică nu intra decât o persoană la câteva ore.

Electrica Furnizare Discount

Acum din nou ne îndepărtăm de posibilitatea de a obține cât mai repede imunitatea de masă care să ajute la învingerea pandemiei.

Dacă în urmă cu o săptămână, cu greu găseai un loc liber în sala de vaccinare din imagini, iar oamenii stăteau chiar și în picioare ca să aștepte să ajungă la rând la vaccinare, acum lucurile arată cu totul altfel. Cele mai multe scaune sunt neocupate, e drept însă există și un avantaj – timpul de așteptare a scăzut.

Medicii atrag atenția că vaccinarea la chiuvetă poate fi pentru mulți o condamnare la moarte: un pacient fals vaccinat care ajunge la spital trebuie să primească un tratament similar cu cel administrat unei persoane nevaccinate.

Dr. Florin Mihălțan, medic specialist pneumoftiziologie: Virusul nu și-a spus încă cuvântul, nu și-a deconspirat toate problemele pe care le poate crea în relația cu un organism uman, deci un pacient sever, chiar dacă a fost fals vaccinat, ca să zic așa, are nevoie de un tratament specific, ca un pacient nevaccinat sau ca un pacient care este sever după un vaccin făcut la distanță.

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog: Apropo la întrebarea ce vaccinuri sunt acestea dacă totuși eu mă îmbolnăvesc. Răspunsul este ce fel de vaccin este cel antituberculos, dacă poți să faci tuberculoză, este același lucru. În momentul în care o faci, o faci mult mai ușor pentru că ești pregătit deja, celulele tale au memorie imunologică și acționează. În toată țara, ieri s-au vaccinat 89.000 de persoane. Pe 27 octombrie însă, numătul celor care s-au imunizat era aproape dublu: spre 160.000.

Sursa: tvr.ro

Publicitate

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o spluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o spluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Publicat

în

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Un proiect de lege potrivit căruia infracţiunea de ultraj asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu să fie sancţionată cu pedepse majorate cu jumătate, la fel ca în cazul poliţiştilor şi jandarmilor, a fost adoptat, marţi, de către Camera Deputaţilor. S-au întregistrat 290 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Proiectul de lege – iniţiat de senatorul UDMR Tánczos Barna, ministrul Mediului – modifică alin.(4) al art.257 din Legea nr.286/2009 Codul penal, în sensul stabilirii drept variantă agravată a infracţiunii de ultraj a săvârşirii faptelor prevăzute la art.257 alin.(1)-(3) asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

„Faptele de ultraj comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, prevede textul adoptat.

Electrica Furnizare Discount

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Publicat

în

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis, marți, că doar 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR. Elevii ieșiseră pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că la nivel național, până la această oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL| Testele de salivă în școli: Primul CAZ POZITIV în Alba, depistat printre elevi. În ce localitate a fost înregistrat

Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR.

Electrica Furnizare Discount

Pentru restul testelor nu au fost încă raportate rezultatele.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare