Rămâi conectat

Actualitate

Ritmul vaccinării anti-Covid, din nou în scădere: Numărul s-a redus la jumătate față de acum două săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ritmul vaccinării anti-Covid, din nou în scădere: Numărul s-a redus la jumătate față de acum două săptămâni

Dacă, în urmă cu două săptămâni, oamenii aşteptau ore întregi la coadă pentru imunizarea anti coronavirus, acum abia mai trece câte un pacient. De altfel, în două săptămâni, în toată țara, numărul celor care se mai vaccinează s-a redus aproape la jumătate.

Cozile de acum două săptămâni de la centrele de vaccinare din București au dispărut. Numărul celor care mai vin acum să se imunizeze aproape că s-a redus la jumătate.

Dr. Isabel Negru, medic specialist: Ne menținem undeva la 1.000, 1.000 și ceva de vaccinări pe zi. La maraton au fost 8.000 de persoane în 72 de ore. (Cum va explicați?) Probabil și restricțiile care încă sunt în discuție. Pe noi ne bucură acest număr, pentru că în lunile de vară era destul de trist aici, adică nu intra decât o persoană la câteva ore.

Acum din nou ne îndepărtăm de posibilitatea de a obține cât mai repede imunitatea de masă care să ajute la învingerea pandemiei.

Dacă în urmă cu o săptămână, cu greu găseai un loc liber în sala de vaccinare din imagini, iar oamenii stăteau chiar și în picioare ca să aștepte să ajungă la rând la vaccinare, acum lucurile arată cu totul altfel. Cele mai multe scaune sunt neocupate, e drept însă există și un avantaj – timpul de așteptare a scăzut.

Medicii atrag atenția că vaccinarea la chiuvetă poate fi pentru mulți o condamnare la moarte: un pacient fals vaccinat care ajunge la spital trebuie să primească un tratament similar cu cel administrat unei persoane nevaccinate.

Dr. Florin Mihălțan, medic specialist pneumoftiziologie: Virusul nu și-a spus încă cuvântul, nu și-a deconspirat toate problemele pe care le poate crea în relația cu un organism uman, deci un pacient sever, chiar dacă a fost fals vaccinat, ca să zic așa, are nevoie de un tratament specific, ca un pacient nevaccinat sau ca un pacient care este sever după un vaccin făcut la distanță.

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog: Apropo la întrebarea ce vaccinuri sunt acestea dacă totuși eu mă îmbolnăvesc. Răspunsul este ce fel de vaccin este cel antituberculos, dacă poți să faci tuberculoză, este același lucru. În momentul în care o faci, o faci mult mai ușor pentru că ești pregătit deja, celulele tale au memorie imunologică și acționează. În toată țara, ieri s-au vaccinat 89.000 de persoane. Pe 27 octombrie însă, numătul celor care s-au imunizat era aproape dublu: spre 160.000.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea