Rămâi conectat

Curier Județean

Rezultatul controalelor AJPIS Alba din luna mai: Peste 50.000 de lei încasați necuvenit de beneficiari ai indemnizațiilor pentru creșterea copilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sigla AJPISAgenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba a efectuat, luna trecută, verificări privind stabilirea, acordarea şi plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului, serviciile sociale prestate de asociații și fundații la nivelul județului Alba, precum și verificări ale beneficiarilor care au primit subvenții în perioada 2011-2013.

Au fost identificate 206 dosare ale beneficiarilor de indemnizație pentru creșterea copilului, cu suspiciunea realizării de venituri concomitente în perioada acordării indemnizaţiei, existând totodată și suspiciuni cu privire la cuantumul indemnizației. În urma verificărilor, au fost întocmite 9 note de constatare şi s-au  dispus 22 măsuri de remediere prin recuperarea a 54.967 lei, respectiv sumele care s-au dovedit a fi fost încasate în mod necuvenit.

Chiar dacă descoperim nereguli în urma controalelor pe care le efectuăm, pornim de la premisa bunei credințe a celor care solicită diferite subvenții și indemnizații. Beneficiarii, actuali și potențiali, de subvenții și indemnizații acordate de stat trebuie să știe că dosarul care însotește cererea cuprinde documente și declarații necesare calculării drepturilor bănești care li se cuvin, dar că AJPIS Alba face verificări constante și descoperă orice neconformitate cu realitatea. Referindu-mă strict la indemnizațiile pentru creșterea copilului, al căror cuantum e determinat de veniturile pe care le declară beneficiarul, indemnizația reprezentând 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, fac precizarea, pentru toți cei interesați, că verificările sunt foarte simplu de făcut, pentru că veniturile reale sunt înregistrate la ANAF. În concluzie, orice documente ar conține dosarul, dacă acestea nu reflectă realitatea, sumele care au fost încasate necuvenit vor fi, fără nicio excepție, recuperate”, a precizat directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc.

Pe parcursul lunii mai, inspectorii sociali ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba au mai efectuat controale la 19 asociații și fundații din județ care prestează servicii sociale, unde au identificat deficiențe în ceea ce privește gestiunea actelor care sunt obligatorii și în baza cărora se efectuează și se justifică activitatea acestora. Au fost dispuse 62 de măsuri de remediere, iar la Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș, unde a fost constatată cea mai mare lipsă de acte cât și alte iregularități majore, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei.

Nu în ultimul rând, inspectorii sociali au verificat beneficiarii care au primit subvenţii în perioada 2011 – 2013 şi au avut încheiate cu AJPIS Alba convenţii pentru acordarea de servicii sociale. Verificările au fost efectuate prin încrucișarea listei cu persoanele care au primit subvenţii din partea asociațiilor și fundațiilor în perioada 2011 – 2013 cu lista persoanelor decedate în aceeaşi perioadă (cuprinzând baza de date la nivel național). În urma verificărilor, s-a constatat că nu s-a făcut nici o plată necuvenită, neexistând niciun caz în care să se fi solicitat subvenții pentru beneficiarii, după data decesului acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea