Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2018, în Alba: Peste 37% au obținut cel puțin nota 5 la matematică, iar la română peste 67%

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, care s-a desfășurat în perioada 5-7 martie. Se observă că rezultatele obținute de elevii din județul nostru sunt mai bune decât media națională: 51,5% dintre elevii noștri au reușit să obțină o notă de cinci sau mai mare de atât, față de 47% cât este media la nivel național.

În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 67,67% la Limba şi literatura română, respectiv de 37,1% la Matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, 78,5% din elevii prezenți au primit note peste 5.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea și conștientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării performanțelor. Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Rezultatele obținute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Apreciem că simularea pentru evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă o ”repetiție finală” extrem de importantă pentru elevi și pentru profesori deopotrivă. Este o oportunitate de a familiariza elevii cu condițiile unui astfel de examen, cu regulile de organizare, știut fiind că pentru o bună parte dintre elevii care nu au participat la concursuri școlare, aceste rigori sunt o premieră, iar timpul rămas până la examenul propriu-zis, va putea fi folosit pentru realizarea de reglaje în toate ariile identificate ca fiind insuficient stăpânite de către elevi, de a optimiza demersurile de preda și de a orienta mai bine eforturile de învățare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...