Rămâi conectat

Actualitate

Rezultatele raziei nocturne din barurile, terasele şi de pe şoselele judeţului Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzi de peste 100. 000 de lei şi bunuri confiscate în valoare de aproape 80.000 de lei

Potrivit IPJ Alba, la sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 6-8 iulie 2012, pe raza întregului judeţ Alba, poliţiştii din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi secţiilor de poliţie, au desfăşurat două acţiuni cu efective mărite,  în mediul urban şi rural.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, sprijinit de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, a continuat activităţile pe linia prevenirii, descurajării şi combaterii fenomenului infracţional şi menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică, organizând şi desfăşurând două acţiuni cu efective mărite, în Municipiul Alba Iulia, Municipiul Sebeş şi Oraşul Cugir din judeţulul Alba, precum şi în toate satele şi comunele de pe raza judeţului Alba, pe parcursul a trei zile, în intervale orare diferite, atât în cursul zilei cât şi în cursul nopţii.

Prima acţiune s-a desfăşurat în mediul rural, în perioada 6-7 iulie 2012, pe raza întregului judeţ Alba, având ca scop menţinerea unui climat de siguranţă civică în mediul rural, la care au participat 134 de cadre ale poliţiilor municipale, orăşeneşti şi ale secţiilor de poliţie, iar a doua acţiune s-a desfăşurat în noaptea de 7 spre 8 iulie 2012, în mediul urban, pe raza de competenţă a poliţiilor municipiului Alba Iulia, municipiului Sebeş şi a oraşului Cugir, unde, au fost organizate şi desfăşurate acţiuni în sistem integrat, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii fenomenului infracţional, combaterea evaziunii fiscale şi creşterii siguranţei cetăţenilor, la care au participat 105 agenţi şi ofiţeri de poliţie din cadrul serviciilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Poliţiei Municipiului Sebeş şi Poliţiei Oraşului Cugir şi 34 de jandarmi.

Cu ocazia desfăşurării celor două acţiuni, au fost controlate 41 de societăţi comerciale şi 20 de obiective asigurate cu pază, poliţiştii constatând 41 de infracţiuni, din care 1 de natură judiciară, 3 economico-financiare şi 6 infracţiuni rutiere, restul infracţiunilor fiind constate pentru alte încălcări ale normelor legale în vigoare.

Pentru diverse încălcări ale normelor legale poliţiştii au aplicat 476 de sancţiuni contravenţionale, din care menţionăm: 98 de sancţiuni la Legea nr. 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 32 de sancţiuni la Legea nr. 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 2 sancţiuni  la Legea nr. 333 din 2003, privind paza bunurilor, 328 de sancţiuni contravenţionale la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 16 sancţiuni pentru alte încălcări ale normelor legale în vigoare.

În cursul celor două acţiuni, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a fost de 102.760 lei, fiind confiscate totodată şi bunuri în valoare de 79.980 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea