Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

REZULTATELE Olimpiadei de ȘTIINȚE SOCIO-UMANE: Elevii din Alba care s-au calificat la etapa NAȚIONALĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nouă elevi din județul Alba s-au calificat la Olimpiada națională de științe socio-umane (educație civică, logică, argumentare și comunicare, filozofie, psihologie, sociologie și economie) care va avea loc în perioada 6-10 aprilie în Mangalia, județul Constanța.

olimpiade scolare 2015Faza județeană a avut loc sâmbătă, 28 februarie, de la ora 9.00, la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru clasa a III-a și a IV-a s-a organizat olimpiada la educație civică, iar elevii au participat în echipe de câte doi. La națională s-a calificat: Robert Bâte și Mădălina Puican de la Școala Generala ”Singidava” Cugir. Elevii din clasa a III-a și a IV-a nu vor participa fizic la faza națională, iar clasificarea se va face în urma evaluării lucrărilor de la etapa județeană, care vor fi trimise la Mangalia.

Olimpiada județeană la educație civică s-a organizat și pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a, care au participat tot în echipe de câte doi. Cel mai bun echipaj a fost format din Voina Cătălina și Costea Antonia de la Colegiul Național ”I. M. Clain” din Blaj. Ei vor face deplasarea la ”națională” pentru un nou concurs.

Citește și Calendarul olimpiadelor școlare 2015: MEN a publicat calendarul olimpiadelor naționale, internaționale și al concursurilor școlare

Ceilalți elevi calificați sunt:

Logică argumentare si comunicare – Ramona Jurcă de la Liceul ”Horea Cloșca și Crișan” Abrud;

Psihologie – Alexandra Trif, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia;

Economie – Alexandru Creștin, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia;

Sociologie – Mureșan Andreea, Liceul Teoretic ”Pentru Maior” Ocna Mureș;

Filozofie – Cristina Deac, Colegiul National ”David Prodan” Cugir.

Facem precizarea că Logică, argumentare și comunicare, economie, filozofie, psihologie și sociologie sunt materii din cadrul științelor socio-umane care sunt predate în clasele IX-XII. De pildă, filozofia se predă în clasa a XII-a, iar logică, comunicare și argumentare în clasa a IX-a, dar cu toate acestea la ele pot participa și elevi de clasa a X-a și a XI-a. Este valabilă și viceversa.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea