Ziarul Unirea
 

Rezultatele finale la Bacalaureat 2018, pe Edu.ro: Ministerul Educației a publicat notele după contestații

Rezultatele finale la Bacalaureat 2018. Ministerul Educației Naționale a afișat, luni,  rezultatele la Bacalaureat 2018, după soluționarea contestațiilor, astfel absolvenții de liceu își și-au aflat notele finale.

Click AICI pentru a vedea notele finale ale candidaților din Alba

Click AICI pentru a vedea notele finale ale candidaților la nivel național

În total, în Alba, au fost depuse 666 de contestații.

Afişarea primelor rezultate s-a făcut în 4 iulie și a fost urmată de depunerea contestaţiilor, în aceeași zi. Între 5 şi 8 iulie au fost soluționate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale a fost prevăzută pentru data de 9 iulie.

În județul Alba au fost organizate șapte centre de examen: La Colegiul ”Dionisie Pop Marțian, Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”, Colegiul Tehnic ”Apulum”, (în Alba Iulia), Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Național ”Inochenție Micu Clain” Blaj și Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni.

În total, la examen s-au înscris peste 2.400 de candidați.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota Comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...