Rezultatele examenului de definitivat 2017, publicate de Ministerul Educației. Candidații pot depune contestații

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Rezultatele examenului de definitivat 2017, la proba scrisă, au fost publicate, marți, de Ministerul Educației Naționale, iar candidații pot depune contestații în 25 și 26 aprilie, potrivit calendarului.

Click AICI pentru a vedea rezultatele

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Contestațiile se depun la centrele de examen. Rezultatele finale se vor afișa pe 30 aprilie la centrele de examen și pe site-ul http://definitivat.edu.ro/.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru au ca termen-limită data de 22 mai.

Proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2017, s-a desfășurat pe 20 aprilie în 42 de centre — câte unul în fiecare județ și în municipiul București.

În această sesiune, examenul național pentru definitivare în învățământ s-a organizat la 90 de discipline.

Potrivit MEN, proba scrisă a conținut itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia.

Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie și psihologie școlară corespunzătoare funcției didactice ocupate.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, scrie Agerpres.ro.

Totodată, examenul certifică și faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419