Rezultatele Evaluării Naţionale 2013: Tensiuni politice în ţară, lacrimi şi bucurie în judeţ

Evaluare Nationala01Rezultatele Evaluării Naţionale 2013 au fost făcute publice sâmbătă, iar înaintea soluţionării contestaţiilor, se poate observa o îmbunătăţire a sistemului de învăţământ din România faţă de anul precedent. Notele mari au putut fi văzute cu prisosinţă afişate la vizierele şcolilor, dar şi pe site-urile Inspectoratelor Şcolare Judeţene. În ciuda subiectelor catalogate de mulţi drept prea uşoare, peste 40 de elevi din judeţul Alba au obţinut medii între 1 şi 2 la examenul de Evaluare Naţională 2013. De cealaltă parte a baricadei, tot în judeţ, stau 16 elevi cu medii de 10, care nu au nici în clin nici în mânecă cu cei dintâi prezentaţi.

Atât la nivel naţional cât şi în judeţul Alba, cifrele arată o îmbunătăţire a sistemului de învăţământ din România care, spune fostul Ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu că acest lucru ar putea fi rezultatul unei „fraude instituţionale comandate politic”, iar actualul ministru, Remus Pricopie dezaprobă „încercarea de politizare a Evaluării Naţionale 2013”.

ELIT

După cum arată cifrele învăţământul gimnazial din judeţul Alba nu excelează, dar nici nu cade în ridicol, promovabilitatea şi notele fiind în concordanţă cu situaţia la nivel naţional, 76% dintre elevi au promovat examenul anul acesta, spre deosebire de anul trecut când, la nivel naţional doar 66,12% absolvenţi au obţinut media peste 5. În anii precedenţi, când nu a existat supraveghere video la examene, situaţia  a fost puţin diferită, note mai mari de 5 au fost în proporţie de 81,79% – în 2011, respectiv 85,97% – în 2010.

A doua etapa de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august când, cei din urmă au şansa de a arăta că pot fi cei dintâi.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

profesor Ana 1 iulie 2013 at 23:58

”…se poate observa o îmbunătăţire a sistemului de învăţământ din România faţă de anul precedent.”
Hai să nu ne jucăm cu vorbele!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...