Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate SONDAJ ziarul ”Unirea”: Gabriel Pleșa, ales de cititori pentru funcția de primar. Opțiunea ”Nu mă interesează”, mai multe voturi decât Paul Voicu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele unui sondaj realizat www.ziarulunirea.ro arată că Pleșa Gabriel este de departe preferatul cititorilor noștri pentru a ocupa fotoliul de primar, dacă Mircea Hava va ocupa un loc eligibil pe lista de europarlamentare, în vreme ce opțiunea ”Nu mă interesează” a strâns mai multe voturi decât celălalt viceprimar al municipiului Alba Iulia – Paul Voicu.

La începutul acestei săptămâni ediția online a ziarului ”Unirea” a lansat un sondaj în care internauții au putut vota între cei doi viceprimari. La întrebarea ”Care dintre viceprimari doriți să devină primar daca Mircea Hava va fi europarlamentar?” au răspuns, în șase zile, 3.308 de persoane, dintre care 1.697 l-au ales pe Gabriel Pleșa (51%), 943 (29%) au răspuns că nu sunt interesați cine va fi primar (între opțiunile date), iar 668 (20%) l-au votat pe Paul Voicu.

Articolul a fost distribuit și pe pagina noastră de Facebook, care are peste 200.000 de următori, iar internauții l-au menționat la comentarii pe Gheorghe Damian, în vreme ce pe pagina noastră de internet, la secțiunea comentarii, a fost vehiculat numele lui Ion Dumitrel (președintele CJ Alba) și al lui Mircea Trifu (consilier local).

Acest lucru nu este, însă, posibil, iar sondajul nostru a vizat doar pe unul dintre cei doi viceprimari deoarece, așa cum am explicat și în articolul respectiv, în cazul în care Mircea Hava obține un mandat de europarlamentar, în Alba Iulia nu vor fi organizate alegeri locale anticipate. Potrivit legii cu un an înainte de expirarea duratei normale a mandatului, nu se mai organizează alegeri pentru consiliile locale, consiliile județene, primar.

Având în vedere că termenul în care Mircea Hava poate opta, în cazul în care va fi ales, între funcția de europarlamentar și cea de primar este de 15 zile, s-ar depăși data de 6 iunie și s-ar intra în ultimul an de mandat al aleșilor locali, perioadă în care nu pot fi organizate alegeri anticipate.

Tot conform legii, dacă Mircea Hava devine europarlamentar, singurul care poate prelua funcția de primar până la alegerile locale din 2020 este unul dintre cei doi viceprimari: Paul Voicu sau Gabriel Pleșa. Conform textului de lege: ”În caz de vacantare a funcției de primar, precum și în caz de suspendare din funcție a acestuia, atribuțiile ce-i sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari desemnat de consiliul local, cu votul secret al majorității consilierilor locali (…)”.

În consiliul local PNL are 12 consilier, din care 8 provin din vechiul PDL.

_________

www.ziarulunirea.ro aparține firmei Unirea Pres – care editează cel mai important cotidian al județului (ziarul Unirea) și deține Radio Unirea FM – și are circa 30.000 de cititori (vizitatori) unici pe zi.

Publicația www.ziarulunirea.ro, cotidianul Unirea și radio Unirea FM au un conținut diferit și echipe de jurnaliști diferite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea