Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate finale Definitivat 2023: Notele după contestații, publicate pe Edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2023: Notele după contestații, publicate pe Edu.ro

Rezultatele finale de la Definitivat 2023 au fost făcute publice marți, 1 august, conform calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației.

CLICK PENTRU:Rezultatele finale ale candidaţilor la proba scrisă

Prima rundă de rezultate a fost afișată săptămâna trecută, pe data de 25 iulie, iar această etapă a stârnit nemulțumirea unor profesori care au depus contestații la centrul de examen.

Contestațiile au fost depuse în zilele de 25 iulie 2023 (până la ora 20:00) și 26 iulie 2023 (până la ora 12:00), conform procedurii stabilite. Numeroși profesori au decis să conteste notele primite la examenul de definitivat, în speranța de a obține o evaluare mai justă a performanțelor lor.

La proba scrisă de la Definitivat 2023, au fost admiși peste 8.400 de candidați, din totalul de peste 8.900 de înscriși. Cu toate acestea, doar 8.008 candidați au participat efectiv la examen, deoarece peste 800 de profesori debutanți au absentat sau au părăsit sala de examen când au văzut subiectele.

Pentru a fi declarat promovat, fiecare candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv nota la proba scrisă care are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Astfel, pentru a trece examenul de definitivat, este necesară obținerea unei medii finale de cel puțin 8 (opt).

După afișarea rezultatelor inițiale, s-a constatat că rata de promovare a fost de aproape 77%, în creștere cu peste 6% față de anul precedent, ceea ce reflectă eforturile depuse de candidați pentru a obține calificativul dorit.

Ministerul Educației a raportat că 131 de profesori au obținut nota maximă, 10, la proba scrisă de la examenul de definitivat 2023. De asemenea, 5.905 de candidați au obținut note între 8 și 10, asigurându-și astfel promovarea la acest concurs, dintre care 117 au avut media 10.

Cu nerăbdare, candidații așteaptă rezultatele finale pentru a afla dacă eforturile lor au fost răsplătite și pentru a-și continua cariera ca profesori definitivi. În ciuda provocărilor, examenul de definitivat rămâne un moment esențial în viața fiecărui cadru didactic și reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea profesională a acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare. Ministerul Educației a anunțat majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat, încă de la începutul anului. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze probele examenului maturității din prima încercare în 2024 vor trebui să achite o taxă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea