Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultate finale Definitivat 2023, în Alba: Rata de promovare a urcat la 83,3%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației a anunțat cu mândrie rezultatele finale la Definitivat 2023, care au adus bucurie în județul Alba.

După rezolvarea contestațiilor la proba scrisă, patru candidați au reușit să obțină media maximă de 10. Această performanță notabilă a contribuit la creșterea ratei de promovare a examenului în județ, de la 80,3% la un impresionant 83,3%.

Comparativ cu anii precedenți, progresele înregistrate sunt evidente. În 2023, numărul candidaților promovați a crescut semnificativ, ajungând la 110. În același timp, doar 22 de candidați nu au reușit să obțină rezultatele dorite.

Rezultatele finale au adus în județul Alba un total de zece note între 9,5 și 9,99, ceea ce subliniază nivelul ridicat de pregătire al candidaților. În general, situația notelor arată o evoluție pozitivă, cu șase candidați care au reușit să obțină medii între 8 și 10, iar ceilalți candidați situându-se între notele 5 și 7,99. Numărul candidaților cu note sub 5 a fost de patru.

Printre cei patru candidați excepționali care au obținut media perfectă de 10, numele lor merită să fie cunoscute: Ioana Mădălina Gligor din Sebeș, Roxana Blaga din Daia Română, Andreea Dumitru din Săsciori și Ionuț Valentin Petaca din Roșia Montană. Aceștia au impresionat comisia de evaluare și au demonstrat o excelentă pregătire în domeniile lor de specialitate.

De asemenea, rezultatele la nivel național au arătat un progres semnificativ, cu 6.089 de candidați obținând medii mai mari sau egale cu 8, comparativ cu 5.905 candidați la prima afișare a rezultatelor. Dintr-un număr total de 7.672 de candidați cu lucrări evaluate, 131 dintre ei au fost notați cu 10, iar 422 au primit note între 9,50 și 9,99. Cu toate acestea, un număr de 423 de candidați au încheiat examenul cu note sub 5.

Examenul a fost unul complex, susținut de cadrele didactice cu cel puțin un an de experiență în învățământ și a fost o etapă obligatorie pentru obținerea gradelor didactice. Proba scrisă a avut o pondere de 70% în calculul mediei finale, iar rezultatele obținute au reflectat nivelul de pregătire al candidaților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea