Rămâi conectat

Politică Administrație

Rezultate finale alegeri prezidențiale: Procent uriaș obținut de candidatul ACL în Sebeș – oraș condus de un primar PSD

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta sebes66,20% este procentul de voturi obținut de Iohannis la Sebeș, conform rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale, comunicate de BEC. Procentul este uriaș, comparativ cu cel primit de Ponta – 22,72%, mai ales dacă ținem cont de faptul că vorbim despre un oraș condus de un primar social-democrat. Următorii candidați situați (cât de cât) în preferințele alegătorilor sunt: Elena Udrea – 3,51%, Monica Macovei – 3,06% și Călin Popescu Tăriceanu – 2,78%.

Una peste alta, PSD-iștii nu prea au reușit să-și mobilizeze electoratul la urne, astfel că din cei 25.981 de votanți înscriși pe listele permanente s-au prezentat puțin peste jumătate – 13.181, dintre care 8.430 l-au ales pe Klaus Iohannis; 3.129 i-au acordat votul lui Victor Ponta; 484 au preferat-o pe Elena Udrea; 422 și-au exprimat opțiunea pentru Monica Macovei iar 383 l-au votat pe Călin Popescu Tăriceanu.

De remarcat este numărul destul de mare de alegători prezenți pe listele suplimentare – 788.

La Sebeș, Iohannis a obținut cele mai multe voturi în secțiile nr. 94 (Grup Școlar Industrial Sebeș), 92 (Serviciul de Administrare a Patrimoniului) și 98 (Școala Gimnazială nr.2) – 597, 554 și 544, iar cele mai puține în secțiile nr. 93 (Grup Școlar Industrial Sebeș), 106 și 105 (ambele la Șc. Gimnazială M. Kogălniceanu) – 109, 288 și 295.

Cei mai mulți votanți ai lui Ponta au fost în secțiile nr.92 (Serviciul de Administrare a Patrimoniului) – 223; 94 și 93 (Grup Școlar Industrial Sebeș) – 218, respectiv 217 voturi, iar cei mai puțini, în secțiile nr.102 (Șc. Gimnazială Silviu Cărpinișianu) – 89; 111 (Șc. Gimnazială Răhău) – 93 și 110 (Șc. Gimnazială Petrești) – 111 voturi.

Sebeșul este singura unitate administrativă din județ în care s-a produs un așa-zis incident electoral, care de altfel n-a avut consecințe asupra desfășurării votului: un cetățean francez și-a însoțit soția româncă la vot și a fotografiat urna, gest care l-a ”iritat” pe președintele secției de votare. Potrivit autorităților, ”incidentul” a fost aplanat de jandarmul de serviciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea