Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2018: Notele elevilor de clasa a VIII-a, publicate de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2018 (NOTE CAPACITATE), pentru elevii de clasa a VIII-a. Ministerul Educației Naționale a publicat, marți, pe portalul evaluare.edu.ro notele la Evaluarea Națională. Contestațiile se depun tot astăzi, între în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba

Click AICI pentru a vedea notele elevilor la nivel național

Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2018:

19 iunie 2018: Afişarea rezultatelor obtinute la evaluarea naţională înaintea contestaţiilor (până la ora 12:00)

19 iunie 2018: Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)

20-22 iunie 2018: Soluţionarea contestaţiilor

23 iunie 2018: Afişarea rezultatelor finale ale evaluării naţionale (limba si literatura romana, matematica, limba materna) după soluţionarea contestaţiilor

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, săptămâna trecută, probele la limba română (luni) și matematică (miercuri), iar joi, elevii aparținând minorităților naționale, au susținut proba la limba maternă.

Elevii de clasa a VIII-a au primit, la prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba română, două texte la prima vedere pe baza cărora au avut de răspuns la mai multe cerinţe. De asemenea, au avut de povestit o întâmplare dintr-o cetate, dar şi o compunere prin care să demonstreze genul epic.

Primul subiect (textul la prima vedere) a fost un fragment din „Inocentii”, de Ioana Parvulescu, pe caza căruia au avut de răspuns la şase cerinţe cum ar fi: motivarea folosirii cratimei, găsirea de sinonime sau modul de formare a cuvintelor. Rezolvarea punctului B pentru primul subiect necesita realizarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte care sa argumenteze apartenenta la genul epic a textului dat.

Textul celui de-al doilea subiect a fost un extras din revista National Geographic Traveller: Adina Branciulescu, „Transilvania, din goana trenului”.

Candidaţii au primit de rezolvat alte şase cerinţe pe baza acestui text, printre care au avut de precizat funcţia sintactică a anumitor cuvinte, să scrie două propoziţii subordonate sau să menţioneze genul şi cazul anumitor substantive.

De asemenea, elevii au mai avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută într-o cetate.

Examenul la matematică de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 a avut loc miercuri în şcolile din toată ţara. Elevii clasei a 8-a au primit la matematică trei subiecte, fiecare fiind cotat cu 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.

Examenele au început la ora 09.00 şi au durat două ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea