Rămâi conectat

Curier Județean

Rezultate Evaluare Națională 2015, în Alba: Notele elevilor de clasa a VIII-a au fost afișate la centrele de examen

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate Evaluare Național 2015, în județul Alba: Notele elevilor de clasa a VIII-a au fost afișate vineri, imediat după ora 12.00, la toate centrele de examen din Alba potrivit reprezentanților IȘJ. Astfel, absolvenții își pot vedea rezultatele la unitățile de învățământ unde au fost examinați.

În județul Alba sunt 74 de centre de evaluare, iar lucrările au fost corectate de aproximativ 200 de cadre didactice.

Notele și mediile candidaților urmează să fie afișate atât pe portalul MECS, Edu.ro, cât și pe site-ul IȘJ Alba, până la ora 16.00.

Citește și Patru elevi din Alba au obținut media 10

rezultate evaluare nationala la Scoala Vasile Goldis4Elevii nemulțumiți pot depune contestații vineri, 26 iunie, în intervalul 16.00 – 20.00 – acestea urmând să fie rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Citește și Rezultate Evaluare Națională 2015, pe Edu.ro: VEZI notele și mediile elevilor de clasa a opta la Capacitate

Rezultate Evaluare Națională 2015: Absolvenții clasei a VIII-a au susținut în perioada 22-24 iunie probele evaluării naționale la limba română, limba maternă și matematică.

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Rezultate Evaluare Națională 2015: Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Ministerul Educaţiei a decis ca de anul trecut media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Rezultate Evaluare Națională 2015: Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Site-ul admitere liceu la adresa, http://www.admitereliceu.ro/calculati-medie-admitere-liceu, vine în ajutorul dvs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Alba desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. La școlile militare de subofițeri de jandarmi „Gr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea