Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

REZULTATE Bacalaureat 2023: S-au afișat NOTELE INIȚIALE, înainte de contestații, pe edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

REZULTATE Bacalaureat 2023: S-au afișat NOTELE INIȚIALE, înainte de contestații, pe edu.ro

Cu sufletul la gură și emoții intense, absolvenții de liceu care au susținut examenul național de Bacalaureat în acest an și-au aflat rezultatele inițiale astăzi, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

CLICK AICI PENTRU REZULTATELE PE ȚARĂ LA BACALAUREATUL 2023
CLICK AICI PENTRU REZULTATELE PE ALBA LA BACALAUREATUL 2023

Perioada de desfășurare a probelor scrise de la BAC 2023 a fost între 26 iunie și 29 iunie, respectându-se astfel calendarul oficial stabilit de Ministerul Educației. După aceste zile de emoție și efort susținut, candidații și-au pus speranțele în evaluarea obiectivă a lucrărilor lor.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Citește și: Când se afișează rezultatele la BACALAUREAT 2023

Conform datelor oficiale, numărul total al candidaților înscriși pentru Bacalaureatul din acest an a fost de peste 130.500, însă se remarcă faptul că peste 32.000 de tineri care ar fi trebuit să fie în clasa a XII-a în acest an școlar nu s-au înscris pentru examen.

Citește și: Cum se calculează media finală la Bacalaureat 2023: Ce se întâmplă dacă un elev obține 5,99

Pentru candidații care doresc să conteste notele inițiale, Ministerul Educației a pus la dispoziție un mecanism de contestații, fie prin depunerea fizică la centrele de examen, fie prin transmiterea electronică a contestațiilor. Procedura este strâns reglementată, iar candidații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin care confirmă că sunt conștienți că nota rezultată în urma contestației poate suferi modificări, fie în sensul creșterii, fie în sensul scăderii.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Pentru a depune contestația online, candidații trebuie să trimită cererea pe adresa de e-mail a centrului de examen, care, de regulă, este afișată la avizierul școlii în care s-au desfășurat probele. În cazul în care nu găsesc la școală nicio adresă de e-mail dedicată pentru contestații, aceștia sunt îndrumați să contacteze telefonic centrul de examen pentru a obține informațiile necesare.

Etapa contestațiilor reprezintă o oportunitate pentru candidați de a solicita o reevaluare a lucrărilor lor, având în vedere că există uneori subiectivitate în procesul de corectare. Este un moment de răbdare și speranță pentru candidații care cred că merită o notă mai bună dec


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, în Aiud, la un atelier de tâmplărie. Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea