Rămâi conectat

Curier Județean

Revoluţionarul Alexandru Danciu demască

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sunt primul care apreciez orice critică constructivă privind activitatea Primăriei din Vinţu de Jos – rezultatele de excepţie obţinute în mandatul meu sunt bine cunoscute şi nu insist asupra lor – dacă criticile sunt îndreptăţite şi nu ascund anumite interese personale reprobabile. Este bine ca opinia publică să fie informată corect despre lucrurile care o privesc şi să nu fie intoxicată cu false „adevăruri”, uşor de demontat de fiecare cetăţean al comunei.
Dl. Victor Suciu, preşedintele Asociaţiei crescătorilor de animale „Mureşul”, mă acuză personal în articolul apărut în ziarul Unirea, de nu ştiu ce afaceri veroase cu pământuri, inclusiv pentru hectarul de pământ primit de mine potrivit Legii 341/2004. Nu voi plictisi cititorii cu analiza fiecarei acuze luate în parte, pentru că dincolo de aiurelile înşirate acolo, absolut nefondate stă interesul ascuns al domniei sale pentru cele 27 ha ale aerodromului, pe care doreşte să le „gestioneze” în folos propriu, transformându-le în păşune. Îl interesează de fapt nu păşunatul singurei sale vaci ci cele circa 12.000 euro „verzi” pe care le-ar fi primit de la APIA dacă ar fi devenit „propritarul”, vorba lui Caragiale, al celor 27 ha.
Precizez că încă de la 31 ianuarie 2012 consiliul local şi-a dat acordul de principiu pentru păşunarea terenului respectiv, atât de dorit de Suciu Victor numai pentru el. Referitor la împroprietărirea „abuzivă” a viceprimarului şi a membrilor comisiei locale, aş recomanda semnatarului să citească şi să-şi însuşească legile fondului funciar, a căror procedură a fost respectată întocmai. Ar putea pentru început să afle că terenurile sunt în administrarea consiliului local şi nu a primăriei. Întreg procesul de împroprietărire s-a făcut transparent, respectiv atât lista celor îndreptăţiţi cât şi terenurile disponibile au fost făcute publice încă din anul 2007. Nimic nu a încălcat dispoziţiile Legii 554/2004 sau ale Legii 53/2002. Cetăţenii au avut posibilitatea să asiste la toate şedinţele consiliului local, iar cei care nu au asistat au putut să consulte oricând procesele verbale ale acestor şedinţe. A pretinde acum ca titlurile de proprietate eliberate să fie anulate, că aşa socoţi tu, un interesat de la distanţă este inadmisibil. Sute de cetăţeni ar fi aruncaţi în haos, şi asta pentru că o mână de crescători de animale au abandonat păşunatul în zona de deal şi solicită terenuri care nu le aparţin.

Alexandru DANCIU,
primar al comunei Vinţu de Jos


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea