Reţeta zilei: sote de dovlecei
Sote de dovlecei
Tipul reţetei: Felul principal
Numărul de porţii: 2
Timpul de preparare: 10 Minut(e)
Timpul de gătire: 10 Minut(e)
Dificultate: Foarte uşor
Ingrediente:
1 dovlecel mărişor
1 roşie medie
2 fire ceapă verde
1/2 linguriţă seminţe mărar
1/2 linguriţă coriandru pulbere
1/2 linguriţă turmeric
1 legătura mărar
2 linguri ulei
1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
Etapa 1
Curăţaţi dovlecelul de coajă şi tăiaţi-l în 4 pe lungime. Apoi tăiaţi-l feliuţe cât puteţi de subţiri. Despieliţaţi roşia şi tăiaţi-o bucăţele. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Pregătiţi condimentele.
Etapa 2
Puneţi o tigaie pe foc mediu şi turnaţi uleiul în ea. Când uleiul e suficient de bine încălzit, aruncaţi seminţele în el şi aşteptaţi să pocnească. Apoi puneţi ceapa. Ţineţi pe foc 1 minut, apoi adăugaţi roşia. Mai ţineţi pe foc 1-2 minute. Răsturnaţi în tigaie şi dovlecelul feliat. Presăraţi sare şi turmeric. Amestecaţi bine şi ţineţi pe foc preţ de 10-15 minute, până ce feliuţele de dovlecel se înmoaie binişor, dar să fie “al dente”. Mai amestecaţi ocazional.
Etapa 3
Puneţi coriandrul măcinat. Dacă doriţi un sote mai picant adăugaţi şi Garam Masala sau un pic de piper cayenne. Presăraţi şi mărarul tocat, amestecaţi bine încă 1 minut, apoi stingeţi flacăra.
Sursa: petitchef.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Avertisment venit de la BNR pentru turismul din România: 5 miliarde de euro cheltuim mai mult ca români în afara ţării, decât cheltuiesc străinii la noi
Avertisment venit de la BNR pentru turismul din România: 5 miliarde de euro cheltuim mai mult ca români în afara ţării, decât cheltuiesc străinii la noi Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) atrage atenția că românii cheltuiesc cu 5 miliarde de euro mai mult în vacanțe în străinătate […]
Economistul Radu Georgescu despre decimarea angajaților: „Dacă nu facem profit, plecăm toți acasă”
Economistul Radu Georgescu despre decimarea angajaților: „Dacă nu facem profit, plecăm toți acasă” Economistul Radu Georgescu, cu experiență vastă în mediul corporativ, explică cum funcționează „decimarea” angajaților, metoda aplicată de Jack Welch la General Electric pentru a elimina anual cei mai puțin performanți și a recompensa top 10% dintre angajați. Prin prisma experienței sale, acesta […]
VIDEO | Protest față de tăierile de personal organizat de sindicaliștii din învățământ: ,,Guvernul vrea să mai taie 10% din buget şi să creeze o criză fără precedent”
Protest față de tăierile de personal organizat de sindicaliștii din învățământ: ,,Guvernul vrea să mai taie 10% din buget şi să creeze o criză fără precedent” Sindicaliștii din educație au organizat miercuri, la orele prânzului, un protest în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de intenția Guvernului de a impune noi […]