Reţeta zilei: sote de dovlecei
Sote de dovlecei
Tipul reţetei: Felul principal
Numărul de porţii: 2
Timpul de preparare: 10 Minut(e)
Timpul de gătire: 10 Minut(e)
Dificultate: Foarte uşor
Ingrediente:
1 dovlecel mărişor
1 roşie medie
2 fire ceapă verde
1/2 linguriţă seminţe mărar
1/2 linguriţă coriandru pulbere
1/2 linguriţă turmeric
1 legătura mărar
2 linguri ulei
1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
Etapa 1
Curăţaţi dovlecelul de coajă şi tăiaţi-l în 4 pe lungime. Apoi tăiaţi-l feliuţe cât puteţi de subţiri. Despieliţaţi roşia şi tăiaţi-o bucăţele. Curăţaţi şi tocaţi ceapa. Pregătiţi condimentele.
Etapa 2
Puneţi o tigaie pe foc mediu şi turnaţi uleiul în ea. Când uleiul e suficient de bine încălzit, aruncaţi seminţele în el şi aşteptaţi să pocnească. Apoi puneţi ceapa. Ţineţi pe foc 1 minut, apoi adăugaţi roşia. Mai ţineţi pe foc 1-2 minute. Răsturnaţi în tigaie şi dovlecelul feliat. Presăraţi sare şi turmeric. Amestecaţi bine şi ţineţi pe foc preţ de 10-15 minute, până ce feliuţele de dovlecel se înmoaie binişor, dar să fie “al dente”. Mai amestecaţi ocazional.
Etapa 3
Puneţi coriandrul măcinat. Dacă doriţi un sote mai picant adăugaţi şi Garam Masala sau un pic de piper cayenne. Presăraţi şi mărarul tocat, amestecaţi bine încă 1 minut, apoi stingeţi flacăra.
Sursa: petitchef.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]