Rămâi conectat

Politică Administrație

Rețeaua de canalizare din comuna Lunca Mureșului va fi extinsă: Primăria a primit acordul de mediu de la APM Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Rețeaua de canalizare din comuna Lunca Mureșului va fi extinsă: Primăria a primit acordul de mediu de la APM Alba

Rețeaua de canalizare din localitățile Lunca Muresului și Gura Ariesului va fi extinsă. De asemenea, va fi înființată o stație de epurare. Primăria a primit acordul de mediu de la APM Alba.

Citește și: FOTO | Lucrări de anvergură pe drumurile județene din Alba: Mai multe drumuri, printre care și drumul județean 107 V, Sânmiclăuș-Fărău sunt pregătite de asfaltare 

Rețeaua de canalizare proiectată va avea o lungime totală de 10493 m, din care în localitatea Lunca Mureșului va avea o lungime totală de 3553 m, iar în localitatea Gura Arieșului o lungime totală de 6940 m.

Pe rețeaua de canalizare proiectată se vor executa 412 racorduri individuale (129 în Lunca Mureșului și 283 în Gura Arieșului) din conducta de PVC 160 mm, L = 2884 m.

Pe traseul rețelelor de canalizare proiectate sunt prevăzute 9 stații de pompare, care vor fi echipate cu instalații de pompare corespunzătoare care să asigure buna funcționare a sistemului.

Pentru epurarea apelor colectate din localitatea Gura Arieșului prevede execuția unei stații de epurare mecano biologice, cu epurare avansată – trapta terțiară: nitrificare- denitrificare și defosforizare chimică. Stația de epurare va fi dimensionată pentru o încărcare hidraulică de Quzat zi max = 160 mc/zi și pentru o încărcare organică corespunzătoare la 650 LE. Apă uzată epurată va fi evacuată în emisar, pârâul Valea lui Ștefan.

Stația de epurare are la bază principiul de epurare cu nămol activ și curgere continuă ce funcționează ciclic, cu nivelul apei constant în întreaga stație de epurare, în care au loc procese de oxidare-nitrificare, denitrificare, defosforizare combinat biologică-chimică și sedimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția” În data de 20 octombrie 2024, candidatura lui Silviu Ponoran pentru Senat a fost INVALIDATĂ prin hotărâre definitivă de Curtea de Apel. Candidatura lui Ponoran la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea