Rămâi conectat

Actualitate

Renovarea cabinetelor prin fonduri PNRR: Prea puțini medici de familie au aplicat pentru finanțare. Sunt peste 880 de milioane de lei disponibili

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Renovarea cabinetelor prin fonduri PNRR: Prea puțini medici de familie au aplicat pentru finanțare. Sunt peste 880 de milioane de lei disponibili

Deși au posibilitatea să-și renoveze și să-si doteze cabinetele cu aparatură modernă cu fonduri europene, prea puțini medici de familie au depus proiecte pentru a primi finanțare.

În acelasi timp, mulți dintre doctori sunt aproape de pensionare, iar cei tineri nu își doresc să urmeze această specialitate.

Medicul Gheorghe Alexadrescu vrea să-și renoveze cabinetul și să cumpere aparatură medicală nouă. Împreună cu patru colegi, care au cabinete în aceeași clădire, a cerut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Dr. Gheorghe Alexandrescu, medic de familie: „Sunt necesare pentru că nu s-au făcut de multă vreme”.

3.000 de doctori de familie ar putea să ceară bani din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt peste 880 de milioane de lei disponibili. Însă din cei peste 9.700 – câți sunt în România – doar 2.187 au scris proiecte. Ministerul a prelungit termenul de depunere a dosarelor până la atingerea țintei, spun cei de la Minsiterul Sănătății.

Dr. Sandra Alexiu, medic de familie: „Nu a existat foarte mult interes pentru acces în PNRR, în primul rând pentru că a fost comunicare deficitară pe acest proiect. Trebuie să combatem miturile cu privire la dificultatea acestor dosare. Au început să fie din nou oameni care să fie interesați, dar procentul lor este foarte mic”.

328 de comune sunt fără doctor de familie, pentru că absolvenții de medicină evită această specializare.

Prof. dr. Cătălina Poiană, președinte CMB: „E nevoie de măsuri concrete și politici publice și o debirocratizare a activității”.

Pentru a-i atrage pe tineri spre medicina de familie, specialiștii se gândesc să le ofere stimulente celor care fac practică în cabinetele din mediul rural.

Sursa: Pro TV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea