Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Reînființarea liceelor agricole, subiect dezbătut de conducerea PLR Alba, la o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O delegație din Alba a participat la sfârșitul săptămânii trecute la o întâlnire cu președintele Senatului și al Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, unde s-a vorbit despre consolidarea organizației județene, problemele de care sunt afectați locuitorii județului Alba, dar și despre reînființarea liceelor agricole.

Tariceanu, Alba Iulia01Agricultura rămâne în opinia lui Tăriceanu un domeniu din care nu doar că se poate câștiga o pâine ci se poate trăi bine. El a oferit exemplul țărilor nordice care nu au posibilități crescute de exploatare a terenului agricol însă, cu ajutorul utilajelor și al atenției guvernamentale, au reușit să transforme economia bazată pe agricultură într-una diversificată și modernă.

Președintele Senatului a arătat că în fiecare județ din țară ar trebui să existe cel puțin câte un liceu agricol, iar în apropierea lui ar trebui construit un internat, necesar pentru elevii din alte localități.

Membrii PLR Alba au arătat că agricultura poate fi, pentru tineri, un domeniu mult mai profitabil comparativ cu ani în urmă, deoarece acum există posibilitatea dezvoltării afacerilor cu fonduri europene.

Subiectul reînființării liceelor agricole urmează să fie dezbătut și la întâlnirile cu președinții organizațiilor județene, parlamentari și guvernanți ai PLR.

La întâlnirea cu președintele Senatului a fost prezentă o parte din conducerea PLR Alba formată din: Ioan Lazăr, Radu Todoran, Ioan Uțiu, Călin Buda, Mihai Stere, Radu Comănici, Diana Miclea și Paula Hauca. La discuție a participat și fostul ministru Daniel Chițoiu și Nicolae Popa – director general adjunct al AFIR.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea