Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Regulament modern pentru executarea pedepselor. Ministrul Justiţiei: „Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Regulament modern pentru executarea pedepselor. Ministrul Justiţiei: „Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență”

După ce Guvernul a adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondenţă.

Alina Gorghiu a declarat că ”deţinuţii nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanţe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie!”

”În şedinţa de guvern de astăzi, am adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor. În penitenciarele din Romania sunt 24.000 de deţinuţi! Nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondenţă. Deţinuţii nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanţe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie!”, spune Alina Gorghiu într-o postare.

Ministrul Justiţiei precizează că ”se introduce drug-testul, pentru că până acum, prin lege, poliţiştii de penitenciare puteau folosi doar etilotestul”.

”În spitalele penitenciare nu vor mai sta în acelaşi salon minorii cu majorii. Cazurile în care un minor de 16 ani este internat alături de un bărbat de 45 de ani vor dispărea”, a spus Gorghiu.

Ea a precizat că ”cererile deţinuţilor vor putea fi depuse şi online”.

”Şi nu doar atât! Vor putea primi vizite online, să primească transfer bancar şi să comande pe net diverse, prin sistemul penitenciar. Pentru deţinuţii cu copii, se vor amenaja spaţii speciale, unde îşi vor putea vedea copiii în condiţii optime. Felicitări directorului general al Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Dan Halchin, şi tuturor celor care s-au implicat în acest proiect de modernizare a mediului penitenciar, iniţiat de Ministerul Justiţiei”, a mai scris Alina Gorghiu.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea